onsdag, november 27, 2019

Kaosartad gårdagMen hej och hallå!

Det blev inte fullt den lugna eftermiddagen igår som jag hade hoppats på. Men det gick bra till slut ändå ska väl tilläggas. Nu var det väl såhär i efterhand inte så allvarligt trots allt, men det var lite körigt ett tag. 

När jag kom hem från jobbet så hade Boris grävt upp hela soffan, så alla kuddar låg utspridda i vardagsrummet och han hade även grävt sig igenom den under kuddarna på något underligt sätt. Fick städa ihop det så gott jag kunde. 

Därefter skulle jag ta Amandas cykel till dagiset för att hämta hem Alfons. När jag rullade ut cykeln ur förrådet märkte jag att bakdäcket var helt platt, fick då byta plan och ta cykelvagnen på min cykel istället. Nycklarna till min cykel låg i jackfickan, när jag skulle öppna den så flög själva öppnaren av, men dragkedjan var fortsatt stängd. Fick hetsa in igen för att klippa upp dragkedjan. Tillbaka ut för att montera på cykelvagnen på min cykel. Noterade att baklyset på vagnen inte hade några batterier, så jag fick hasta in igen för att lösa det. När det var avklarat så var det full matning till dagiset.

Hämtade upp Alfons som var överlycklig att få sitta i vagnen. Det kan jag förstå då vädret inte var på sitt bästa humör med nollgradigt och pissregn. Vi cyklade direkt till Biltema för att köpa ett nytt bakdäck och en slang till Amandas cykel. Jag ville nämligen ta tag i problemet direkt, annars vet jag att det hade dröjt månader utan att något hänt. Dessutom sparar det med största sannolikhet in några bilresor om vi har båda cyklarna i körbart skick. Det gjorde det lättare att motivera mig att fixa punkteringen.

Alfons och jag stod sedan i förrådet (bilden ovan) och fixade cykeln. Det gick klart över förväntan. Dels så var Alfons väldigt lugn och dessutom så klarade jag mig i princip helt från saker som jävlades. 

Efter att vi fixat cykeln så gick vi in. Jag förberedde vår middag (lax med ungsrostade rotsaker) och fixade även mat till Alfons:Alfons tycker det är roligt att vara med när vi lagar mat. På kvällarna efter klockan 18 så får han också kolla på lite barnprogram där "Greta gris" är en av favoriterna.


En av de bästa sakerna med gårdagens jävelskap var att jag behöll lugnet, stressade inte upp mig och blev inte galen. Ett steg i rätt riktning. Dagen inleddes också med lite lätt jävulskap:Oplogat hela vägen till jobbet. Både på cykelbanor och vägar. Även här behöll jag lugnet. Imponerande.

Idag väntar det ett Skierg-pass efter jobbet. Hoppas på en skapligt pigg kropp. Har sovit lite halvrisigt de senaste nätterna.

Inga kommentarer: