söndag, december 01, 2019

51 kilometer stakningHej och hå. 

Lite skillnad på väder och före idag mot förra söndagens miserabla pass. Idag bjöds det på hela nio minusgrader när jag startade passet och stenhårda spår. Spåren höll fint hela passet och det var galet härligt att få känna på fina förhållanden för en gångs skull. 

På tal om förhållanden så har jag blivit så bekväm med mina träningspass hemma i källaren. Det är ju alltid detsamma oavsett väder ute. Så som det känns nu kommer jag nog köra så mycket som möjligt av mina intervallpass där framöver och kanske även i vinter. Distanspass ska jag försöka köra oftast i Skräddarbacken. Det för att jag oftast blir besviken på spåren i Bergebo. Men också för att spara tid såklart, blir mycket enklare och smidigare att bara jogga hemifrån upp till spåren en dryg kilometer bort. 

Åter till dagens pass. 

Jag hade bestämt mig innan för att inte stanna någon gång under hela passet. Har fått för mig att det blir så jobbigt mentalt om jag stannar och ska börja åka igen. OCD-person som jag är.. Dessvärre blev jag kissnödig redan efter en halvtimme, så jag avstod dricka under hela passet och klarade mig bra. 

Idag var det aldrig kämpigt mentalt, tyckte faktiskt det var rätt okej hela tiden. Kul kanske är fel ord att använda när jag snurrade 45 varv utan stopp, men det var inte långt därifrån faktiskt. 

Åkte lugnt och avslappnat hela passet. Försökte tänka på tekniken och stressade inte. Märkte ganska tidigt att jag skulle klara av att åka 50 kilometer på mina tre timmar, det var en härlig känsla. Så jag åkte mest och räknade under passets gång. Tror jag kanske har fått en liten mer mental styrka av mina pass nere i källaren, jag går in i ett mode och bara kör. Kanske uppfattas som lite otrevlig när jag knappt pratar med någon i spåret, men jag vill bara fokusera och beta av träningen. 

Det enda lilla extra för dagen var när jag med 30 minuter kvar av passet lade in totalt tio impulser om 18 stavtag, start varannan minut. 

Passet landade på 3 timmar på sekunden (såklart), 51,22 kilometer och 1110 höjdmeter. Finemang. Denna vecka slutade då på 11,25 timmar, 1,55 av dessa var intervall och jag fick även till ett bra styrkepass. Träningsperiod nummer 8 av 13 är nu också lagd till handlingarna och de fyra senaste veckorna landade på 44,20 timmar (9,40 timmar AIII eller högre). Bra period med andra ord!

Inga kommentarer: