torsdag, december 26, 2019

Jogg till spåret och därefter skateNöjding med byxorna tighta som korvskinn (till mitt försvar så har jag långkalsonger under).. Nu har resan börjat mot smalare tider. Lyckades hålla mig ifrån socker igår i alla fall, bara några dagar till så är suget ett minne blott 

Hej på er.

Hoppas ni har en fortsatt fin jul. Jag har då det. Njuter av de lediga dagarna och försöker träna så mycket jag kan utan att få låset i ytterdörren bytt.. Får jag till planen denna vecka så blir det ytterligare en fin vecka och således två i följd. Förhoppningsvis gör det mig inte sämre. Därefter börjar ju tävlingarna dra igång och då får jag minska ner på mängden.

Idag passade jag på att åka skidor i Skräddarbacken. Det var rätt så fint faktiskt. På sina ställen var det genomslag, men det syntes på lång väg och man kunde utan problem åka vid sidan av dessa. Fint att ha skidspår 1,3 kilometer hemifrån. 

Jag började med att jogga upp till spåret, sedan väntade 12 varv skate (2,15 timmar ungefär) och därefter jogg hem igen. Totalt 2,30 timmar, 33,1 kilometer och 720 höjdmeter. Under de första varven så hade jag trevligt sällskap i form av Elis Weslien, det var ett kärt återseende. 

Med lite mindre än timmen kvar av passet så lade jag in tio stycken stakimpulser om 15 stavtag i olika uppförsbackar. Tror det är ett nödvändigt ont att få in lite spurter. Dels för muskulaturen, men också för det tekniska. För min del som bara kört Skierg-intervaller hittills så är det nog också bra att försöka köra lite impulser. Framöver om det blir bättre skidföre så måste jag väl köra intervaller utomhus också, men jag tycker Skiergen är så jävla effektiv att det numer är svårt att låta bli den. 

Imorgon är tanken att köra klassiskt eller stakning, samma längd som idag. Antingen kör jag då i Bergebo, Gyllbergen, eller varför inte i Skräddarbacken igen. Det visar sig.

Allt för nu!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Skippar du frukt också under "sockerfastan"?

Adam Steen sa...

Nej. Jag försöker ”bara” hålla mig från godis, fikabröd, glass och liknande saker. Även försöka skippa bröd och pasta så gott det går :)