måndag, januari 27, 2020

10 x 3 minuter SkiergHej igen! 

På dagens andra intervallpass så testade jag något lite annorlunda, nämligen fler och kortare intervaller. Planen var att jag skulle kunna hålla lite högre fart, men ändå till en liknande ansträngning. Det tycker jag funkar helt okej! Fick faktiskt revidera planen halvvägs och höja farten med en sekund. 

Upplägget för passet:

- 5 minuter uppvärmning @ 1,59,0 min/500m på motstånd 8

- 10 x 3 minuter, 1 minuts vila, motstånd 8:Tanken först var att jag skulle hålla mig på 1,47 min/500m, men när jag halvvägs in i passet fortsatt hade låg puls så valde jag att öka farten till sub 1,47. Det fungerade fint och på de sista intervallerna så lyckades jag med nöd och näppe att ta mig över 170 i puls. Smidigt att koppla ihop pulsklockan med Skiergen och kunna se aktuell puls på displayen. Snittet blev således 1,46,6 på mina tio intervaller, väldigt kontrollerat också och med god känsla. 

Avslutade passet med 5 minuter nedvarvning på 2,09 min/500m och motstånd 1

Inga kommentarer: