onsdag, januari 22, 2020

10 x 500 m Skierg, sub 1,40 + TRX
Hej, hallå!

Nu har jag varit nere i källaren i dubbel bemärkelse. Hade ställt in mig på ett riktigt jävligt pass, vilket det blev också, men på något konstigt sätt var det ändå med någorlunda kontroll, det var jävligt skönt kan jag lova. För exakt en vecka sedan så körde jag också 10 x 500 m och jag tyckte det var så bra att jag körde det igen!

Jag började med tio minuter uppvärmning på motstånd 5, snittfart 1,59,8 min/500m. 20 snabba drag vid minut fyra och nio. Sedan körde jag en tröskel på 5 minuter, motstånd 6 för att bli ytterligare varm i kläderna, snittade då 1,49,8 min/500m och medelpulsen landade på 150. Något seg att få upp pulsen med andra ord, men sedan blev det en jävla fart på hjärtat! 

Efter några ångestfyllda minuter efter tröskeln så matade jag in dagens huvuduppgift i Skiergen: 10 x 500 m med 1,30 min vila spå motstånd 8. Såhär blev utfallet:


1,39,6 min/500m i snittfart, exakt en sekund snabbare än senast! Inte illa det. Dessutom var alla intervaller förutom den första under 1,40, snyggt! Nästa gång får målet bli att klara alla under 1,40. Trots träningsvärk så kändes det ändå rätt bra under hela passet och jag var faktiskt säker redan halvvägs att jag skulle klara mitt mål om sub 1,40 i snitt, kul! Maxpulsen blev 185, på den sista intervallen.

Vilade i lite drygt tre minuter och betade sedan av en ytterligare tröskel: 8,30 minuter (för att få 30 minuter total intervalltid), 1,49,4 min/500m, motstånd 6173 snittpuls och 183 maxpuls. Här var pulsen en aning över tröskel istället.

När jag var klar med nyss nämnda tröskel så körde jag 30 minuter lugnt, det för att få någon form av volym också, men också för att skölja ur musklerna en aning. Startade på motstånd 10, körde sedan tre minuter på det motståndet innan jag sedan växlade ner till 9 och så vidare ner till 1. Snittade 2,08,4 min/500m på nedisningen.

Passet var inte slut här, utan jag betade också av ett set vardera på alla mina 12 tre-övningar också. det tog cirka 15 minuter. Fint pass! Imorgon väntar ett nytt distanspass på favorit-maskinen, kul.

Inga kommentarer: