onsdag, januari 01, 2020

130 minuter och 37 kilometer kombipassMagiskt fin solnedgång under dagens pass 
Hej hej. 

Årets första pass är nu ett minne blott. Jag körde för första gången på ett tag i Bergebo. Med tanke på denna oerhört dåliga vinter så får man vara glad för att det finns snö att åka på. Förhållandena där var dock knappt godkända, väldigt isigt och sladdriga spår. Men som sagt får vi vara glada över att det ens finns snö att åka på. För mig fungerar det ändå rätt okej att nöta varv efter varv på en kortare slinga. Dagens ”varv” mätte precis över kilometern, men då åker man och vänder. Det finns lite mer snöhögar som dom skulle kunna lägga ut, men det känns ju som en dålig idé med tanke på att vädret ser ut att vara fortsatt dåligt (=plusgrader ) framöver. 

Jag var utrustad med ett par skateskidor, mina stakstavar och ett par kombipjäxor under passet. Innan jag kom dit var planen att endast åka skate, men väl där ändrade jag mig till att kombinera det med stakning. 

Upplägget blev: 

30 minuter stakning - 7,96 kilometer 
30 minuter skate - 8,84 kilometer 
30 minuter stakning - 8,41 kilometer 
30 minuter skate - 9,00 kilometer 
10 minuter stakning - 2,88 kilometer 

Totalt 2,10 timmar och 37,1 kilometer. 

Ganska lättfört som ni kanske redan förstått. Jag åkte lugnt och fint hela passet. Snittpulsen blev 115 och jag klättrade 565 meter. 

Inga kommentarer: