söndag, januari 05, 2020

20 minuter löpband som straffDet här med straffträning är egentligen ganska löjligt. Men jag är less på grund av att det gick så dåligt, ville få jogga ur kroppen lite och det saknades 20 minuter träning denna vecka för att få till 10 timmar. Så jag ställde mig på löpbandet nu en stund när jag kom hem. Skönt att få röra mig lite och komma på andra tankar ett tag! 

Jag ställde bandet på 15 km/h och 1% lutning sedan joggade jag mina 20 minuter. Skönt ändå att det knappt känns ansträngande trots 4,00 min/km-tempo. Snittpuls på 140 och maxpuls på 146. Jag är nog inte klappkass ändå. Men det är synd att jag inte få visa det. 

Blir ju ganska tragiskt att träna på skapligt men så fort det blir tävling åker jag som ett riktigt rövhål.. Men idag var det inte roligt och mitt material var inte jämförbart med de jag åkte kring. Slet som ett as för att ens hänga med hjälpligt, så fort det blev utför tappade jag rejäla metrar på de framför varenda gång. Då går det till slut inte. Men jag gjorde det bra som inte tappade humöret och slet på efter bästa förmåga!

2 kommentarer:

Pappa-Stak sa...

Är nog ingen större fara m. formen, Pappa-Stak har en del tankar kring vad som kan göras annorlunda och ev. bättre, men det som först kommer till mig är att du saknar "ren skidträning", självklart hade det varit en avsevärd skillnad om du hade en 90 timmars månad i "Bruks" m. ren skidträning i kroppen. Långa lugna pass, nöta nöta nöta, skillnad som natt o dag att gå in i en säsong m. det i kroppen, nu följer jag bloggen så jag vet också varför du inte har det...men det kan inte nog poängteras, det gör enorm skillnad att få skidvanan i kroppen, vad gäller åkekonomi, uthållighet osv. Så resultatet är inte dåligt, kontra dina förutsättningar vad gäller att få ihop "livspusslet" (plus inte optimalt material). Med lite extra skidvana o bra skidor kommer det komma... :-)

Adam Steen sa...

Tack så mycket för bra och fin input! :)