torsdag, januari 16, 2020

90 min distans på SkiergenJag erkänner direkt; jag är inte frisk. Mentalt alltså. Detta påvisas gång på gång, senast för bara en liten stund sedan. Jag pratar förstås om mina träningspass som för många kanske kan uppfattas som idioti eller galenskap. 

Då jag inte ville springa för att spara benen/vaderna och inte heller orkade åka till Bergebo för att kanske mötas av obefintliga spår så valde jag att köra ett lättare distanspass vid min så kära Skierg istället. 

Kopplade upp Skiergen mot min iPhone och mitt pulsband, ställde en flaska med sportdryck på en stol bredvid, satte på en ljudbok och startade sedan igång passet, inställt på 90 minuter. Det hela slutade dock med att jag inte stannade en enda gång. jag bara drog och drog. 

För att få någon variation så ändrade jag motstånd var femte minut efter följande schema: 5-6-7-8-9-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1-2-3-4. Som om inte dessa tokigheter var nog så drämde jag även till med totalt tio impulser om 10 stavtag under den sista halvtimmen, ingen tokmaxning, utan bara cirka 90% med kontroll. Ville inte att detta pass skulle slita det minsta, utan mest få lite cirkulation i kroppen och musklerna. 

Det hela slutade med 90 minuter, 21348 meter, 2,06,4 min/500m snittfart, 122 snittpuls och 132 i maxpuls. Ganska bekvämt med andra ord.

Inga kommentarer: