tisdag, januari 14, 2020

Livet, vädret och en del tankar kring träningAlfons provar mina öronproppar. Jag sover alltid med sådana. 
Spanar ut genom fönstret på snickarna som renoverar Amandas salong i källaren. 

Tjenare kamrater. 

Gårdagen
Under gårdagen körde jag som bekant dubbeltröskel. Mellan passen så var vi iväg på diverse ärenden för att underlätta för renoveringen i källaren. Vi handlade lite nya saker till salongen och var även en vända till tippen för att slänga skräp. Skönt att hinna med lite sådana saker. Efter mitt andra pass så åkte vi iväg en sväng till ett par kompisar som har en likadan hund som Boris. Perfekt för att trötta ut den lille besten och kul för Alfons att få uppleva lite andra saker än att vara hemma. 

Vädret
Vädret verkar vara manodepressivt och bjuder på sjuka temperaturskillnader. Ena dagen 8-10 minusgrader och den andra nästan lika många plus. Riktigt irriterande och tråkigt. Det är ju en sak att träna i detta knepiga väderläge, man får liksom göra det bästa av situationen och fokusera på bra träning inför kommande tävlingar. Men som det ser ut och om inte vintern kommer snart så kommer ju tävlingar att ställas in. Att då lägga upp vettig träning, men också bibehålla motivationen kan ju kännas rätt tufft.. Men det är som tidigare nämnt bara att försöka göra så gott man kan. 

Träningen
Jag tror ändå att Skiergen är ett fullgott alternativ till skidåkningen. Inför den första tävlingen i Orsa Grönklitt den 16:e november denna säsong så gjorde jag ett riktigt bra lopp, trots att jag endast kört ett pass på skidor innan. Så nog ska det funka bra tror jag. För mig handlar det nog om att hitta rätt i den mentala inställningen inför och under loppet. Dessutom att träna lagom så att jag inte är för sliten, men ej heller för lite så att jag blir seg. Det tycker jag kan vara en svår bit i träningen under säsong. Dessutom är det ju viktigt att vi får till materialet också. Skidorna har inte varit bra under de sista loppen. Här är det ju viktigt att testa ut skidor. Men det blir svårt för mig att hinna med när jag jobbar och samtidigt vill träna också.. 

Idag vilar jag, det känns skönt. Imorgon tänkte jag vrida ur mig lite vid Skiergen igen. Inte alltför många minuter hårt, men något lite tuffare än tröskel och sedan även ett antal minuter kring tröskeln också. Därefter får jag träna lite på känn inför lördagens Moraloppet. 

Vi hörs! 

Inga kommentarer: