söndag, februari 02, 2020

Besked från läkaren!Efter tips från Jesper Nyström så meckade jag till en VPN-server på min iPad och kunde se NM-stafetten från NRK. Mäktigt att se den levande legenden Petter Northug köra förstasträckan! Lade upp bilden ovan i min Instagram-story och Petter nämnde det i sin, stort för mig!
Jaha, ögonblicket vi alla väntat på. Hela Sverige håller andan..

Jag får börja med att tacka alla för "krya på dig"-hälsningar med mera. Kul att känna att folk bryr sig, det betyder mycket. Tråkigt med hjärtat och dumt att chansa med en sådan vital kroppsdel. 

Jag pratade ju med överläkaren på morgonen, då var det inte så glada tongångar från honom. Men nu på eftermiddagen kommer han in igen, vi ska på ultraljud. Han ber då om ursäkt för tidigare och säger att han missat att jag tävlat under gårdagen, vilket kunde förklara de höga hjärtvärdena. De har tagit prover vid tre ytterligare tillfällen och mitt värde har successivt minskat. Något det inte gjort under föregående hjärtmuskelinflammationer. 

Han nämnde också att dom inte hittat någonting annat i blodprover, sänkan var bra, inga tecken på infektion i kroppen och alla andra värden var bra. Varför jag hade den känslan som jag hade igår kunde han inte svara på, extraslag har alla och möjligen kan jag ha fått någonting på hjärtat från föregående inflammationer, men han visste ej säkert. 

Under mitt ultraljud så låg jag och tänkte på annat. Tycker det är så sjukt obehagligt när dom pratar om kärl, kroppspulsåder, blod och så vidare. Började kallsvettas och var nära att svimma. Har vid 3-4 tillfällen tidigare svimmat i samband med sjukhusbesök och blodprover. Men jag klarade mig från det idag.

På ultraljudet hittades inga fel alls. Det enda var att en klaff läckte lite, vilket dom sett vid tiggare ultraljud också. Det var inget att oroa sig över. 

Så till slut gav läkaren mig beskedet att jag kunde åka hem och träna som vanligt så länge jag kände mig frisk och okej!! En galen lättnad. Hade förberett mig på ett betydligt mer negativt besked, så det var skönt. Även om det är lite läskigt med känslan i bröstet. Känner dock ingenting idag. 

Jag skulle också få en kallelse till en röntgen av hjärtat, för att där se om dom hittar något mer. det kunde dock ta ganska lång tid att få komma in på, men han trodde inte att det var någon fara för mig att tävla. 

Har ju inte känt mig kraftlös, trött, yr eller någonting under de senaste veckorna. Endast haft dessa dubbelslag med en minst lika bra prestationsförmåga som tidigare. Så jag får helt enkelt hoppas att det inte är någon fara och vara noggrann på kroppens signaler!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt att du mår bra.
Men ett begynnande hjärtfel kanske stoppar din sponsorvåg framöver

Adam Steen sa...

Tack.

Den våren ser ut att ha blivit stoppad oavsett. Händer inget där :(

Adam Steen sa...

Den vågen*

Anton T sa...

Skönt att höra att du mår bättre och fick grönt ljus för fortsatt tävlade! Blir ju rätt bra belastning på pumpen när man lär staka även i nedförsbackarna. Även mitt skidval lämnade en hel del övrigt att önska. Kör hårt och förståndigt ��

Adam Steen sa...

Ja verkligen! Tack för det! :) Hehe okej, förstår det. Bra kämpat iaf! Jag ska, du också :)

Lars-Åke sa...

Härligt besked och lycka till, ta hand om dig och hela din familj 👍😁

Anonym sa...

Känner igen mig i sjukhusfobin. När jag sökt läkarvård och läkaren ska börja förklara hur kroppen fungerar osv så måste jag börja fundera på vad jag måste handla på affären.. Och när det kommer till hjärtat så känns det som man provocerar fram yrsel, illamående mm då det känns obehagligt att bara tänka på...

Adam Steen sa...

Tack Lars-Åke!

Ja, precis så!