tisdag, februari 11, 2020

Besök av ambulansen igår och VAB idagHejsan. 

Efter gårdagens två träningspass så blev det häng med Alfons som är lite krasslig och förkyld. När jag sedan lagt honom så började jag förbereda för våra måndagstacos. Vi har under en väldigt lång tid ätit tacos på just måndagar. Ett bra sätt att starta veckan på helt enkelt. 

När vi ätit upp maten och det gått en halvtimme ungefär så känner jag hur min mage börjar värka. Det blir bara värre och värre. Till slut har jag en sådan magknip att jag knappt kan röra mig. Smärtan är en av de värsta jag någonsin upplevt, värre än när jag drog axeln ur led hösten 2017. Paniken börjar sprida sig och jag vet inte var jag ska ta vägen. 

Jag börjar krypa till toaletten i hopp om att kunna släppa ut lite gaser den vägen. Men magen värker så förbannat att jag inte vågar trycka alls. Strax därefter infinner sig den välbekanta känslan av en annalkande spya. Det kommer upp 4-5 kaskader och för en stund släpper magsmärtan. 

Efter spyan så kryper jag tillbaka till vardagsrummet och soffan. Benen och armarna är totalt kraftlösa. Väl i soffan igen så kommer smärtan tillbaka med full kraft. Amanda ringer då sjukvårdsupplysningen och dom meddelar att dom ska skicka en ambulans. 

När väl ambulansen kommer så har smärtan släppt en aning och jag känner mig bättre. Sjukvårdarna ställer frågor och tar lite prover. De hittar inga fel på mig och jag känner mig samtidigt bättre, så jag väljer att stanna hemma. 

Efter en natt med sömn så mår jag nu bra igen. Jag känner mig som en riktig hypokondriker nu med hjärtavdelningen förra veckan och sen detta igår. Men smärtan igår var som jag nämnde en av de värsta jag någonsin upplevt och jag visste inte var jag skulle ta vägen. Det gjorde så ont att jag trodde jag skulle dö. Andra gånger jag haft magknip så har jag kunnat lägga mig på en viss position och hålla andan så släpper det för en stund. Igår hjälpte ingenting.. 

Min egen teori är att magen reagerade av tacosen och möjligen de starka jalapeños som jag brukar vräka på. Jag minns att jag förra vintern, eller möjligen vintern innan det fick en magknipsattack och spydde efter tacos även då. Den gången hade jag dock inte i närheten av gårdagens smärta. 

Idag är vi hemma, Alfons är krasslig och jag VAB:ar. Planen var sedan tidigare vila, så det var en bra tid som detta med magen kom. Jag är dock inte orolig för träning imorgon, det känns bra nu igen. 

Vi hörs. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Otäckt! Har själv fått en sådan attack att jag åkte in på akuten. Då var det magkatarr.
Stark mat kan ju irritera magen och kanske ”sätta igång” en katarr?

Adam Steen sa...

Ja, det var på riktigt otäckt. Aldrig upplevt någon likande smärta tidigare. Okej okej, det är inte alls omöjligt