onsdag, februari 05, 2020

Tjänade två månadslöner igår +ANNATSedan en tid tillbaka så har Alfons inte fått sova middag. Det för att han varit så svår att lägga på kvällarna. Oftast går det bra, men ibland har han lagt sig själv och somnat. Emellanåt kan han också somna i bilen. Det gjorde han igår på den korta biten hem från dagis. Han sov fortsatt när jag bar in honom och även när jag satte ner honom för att han skulle bli avklädd. Efter någon minut vaknade han till och var överraskande nog glad trots att han blev väckt. 

Det blev en lugn dag igår med lite lek ute i skogen tillsammans med Alfons och Boris. För min del blev det en dag med fasta igen, fint att försöka få in det en gång i veckan. Jag äter då middag dag ett och skippar maten fram till middag dag två. 

_____

Min börsportfölj har gått helt okej på slutet. Jag har ju min investeringsfilosofi att köpa stora utdelande bolag och helst inte sälja. Jag har dock ett förhoppningsbolag som är Oasmia Pharmaceutical som jag tror kan gå bra och som jag tänkt ge lite tid. 

Få har väl undgått att Tesla gått som en raket den senaste tiden. Jag höll koll på kursen under gårdagen och fick feeling. Såg att den sjönk inför öppning så jag drog en riktig rövare och sålde av hela mitt innehav i Oasmia. Klev in i Tesla och köpte även två bull-certifikat i samma bolag. Lät dom ligga till sig en stund och kunde se hur de ökade fint. Sålde av ganska omgående då jag inte vågade chansa med detta alltför länge:


Det hela resulterade i en vinst på cirka två månadslöner för mig, efter att jag räknat av courtage och växlingsavgifter. Inte illa pinkat. Därefter köpte jag tillbaka samma antal Oasmia. 

Hoppas jag håller mig från att göra flera sådana här affärer, det hade lika gärna kunna gå åt helvete. Kul var det i alla fall, även om jag var ganska svettig när jag rörde mig med summor som var klart över en årslön, brutto... 

Vad gäller Tesla så tror jag säkert att bolaget kan bli bra på sikt. Dock tror jag att bubblan kan spricka nu inom en snar framtid. Själv håller jag mig mest till FAANG-bolagen och Johnson & Johnson som USA-innehav. 

Det smartaste man kan göra tror jag egentligen är att bara köpa billiga indexfonder. Det är egentligen väldigt få som kan slå index år efter år. Men hur kul är det med fonder då? Själv äger jag bara en fond nu och det är Core Ny Teknik A. 

Får jag som jag vill så kommer jag sälja av Oasmia till fin vinst framöver någon gång och därefter investera de pengarna i stora utdelande bolag. Jag har även en del belåning på min depå, så de flesta nya pengar som sätts in där blir till avbetalning av lånet. 
_____

Idag är min plan att köra ett intervallpass på min Skierg. Hoppas verkligen att allt fungerar. Kroppen känns nu helt okej i alla fall, förutom en del träningsvärk sedan måndagens gym. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Haha, snart sitter du väl som klistrad framför skärmen och "tradar" valutor på heltid... :)

Adam Steen sa...

Det hade varit något det!!