tisdag, februari 04, 2020

Vatten, rör och VVS


Tjenare kära bloggläsare.

När man bodde i lägenhet, framförallt i hyresrätt så brydde man ju sig inte speciellt mycket om någonting. När boendet därefter uppgraderades till en bostadsrätt så blev det per automatik att jag brydde mig lite mer kring saker runt omkring, skötsel och så vidare. Nu när jag bor i hus så har det blivit ytterligare ett snäpp uppåt vad gäller att ta hand om sakerna kring skötseln och den biten. Det handlar inte bara om att renovera, klippa gräset, sköta om huset och så vidare.

Något som kan vara nog så viktigt är det här med VVS. Alltså vatten, avlopp, rördragning och värmesystem. När jag fortfarande bodde hemma hos mina föräldrar så eldade vi i en vedpanna, så där har jag lärt mig en del genom åren hur den funkar. 

Nu när jag bor i hus igen med min sambo så har jag lärt mig en del kring renovering, eftersom att hon verkligen brinner för det. I samband med bygget av tvättstugan på bilden ovan så blev vi varse om att vattnet sprutade rejält någon gång, det blev nämligen läck i någon slang till en av tvättmaskinerna. Det var mindre roligt. Något som istället är mer roligt, eller trevligt är att gå på golvet med golvvärme, speciellt efter en kall vinterdag utomhus. 

Inga kommentarer: