onsdag, februari 19, 2020

VikarierTjenare kära bloggvänner!

I nästan de allra flesta jobb så behövs det vikarier. Folk blir ju sjuka och verksamheten måste ju fortgå trots att det saknas folk. Därför är vikarier något som i många fall är livsviktigt för att få det hela att rulla på fortsatt. Att boka vikarie är inte alltför komplicerat och de flesta företag är ju inkörda i processen och vet hur det fungerar på bästa sätt. Något som är viktigt är ju dock att man får in en lämplig vikarie som snabbt kan sätta sig in i jobbet och utföra det efter bästa förmåga. Här krävs det ju både en bra vikariepool, men också hjälpsamma arbetare på det aktuella företaget.

För egen del så har jag i många år jobbat som vikarie. För mig har det varit ett perfekt levnadssätt. Samtidigt som jag satsade och satsar på längdskidor så har jag kunnat vara vikarie. Jag har varit på gym, industrier, jobbar åt bemanningsföretag, städfirma, eventföretag och så vidare. Faktum är att min nuvarande sysselsättning inom skolvärlden började som ett vikariat och extrajobb. Därefter blev det mer och mer, innan jag till slut fick en aning mer fast tjänst. Så jag tycker det är helt grymt att börja som vikarie. Man får en fin chans att arbeta sig in i branschen och företaget!  

Inga kommentarer: