fredag, mars 06, 2020

2,35 skate, med en halvvägg på slutetGod kväll! 

Ja, hörni. Jag trodde inte att jag skulle skriva detta, men det är fasiken härligt att vintern är här! Jäklar vad fint det var i Bergebo idag. Spårat ner till Medväga, hela Igeltjärnsvägen, ner till Vargliden och elljusfemman! Fin kvalitet på spåren dessutom. Magiskt. 

Planen var först två timmar, men jag bestämde mig ganska snart att jag skulle köra lite längre. Dels för att få ett längre pass såklart, men också för att få veckans träningsdos till sju timmar prick, hittills då. 

Lite samma känsla som igår, hög puls och jag blir liksom andfådd på ett sätt jag aldrig blir annars när jag åker. Men jag kämpar vidare, borde släppa snart. Halvvägs in i passet så körde jag sex stycken impulser på 15 stavtag vardera. Kände mig väldigt osnabb. 

Sista halvtimmen blev väldigt jobbig, jag började nämligen gå mig tom på energi och det var inte långt borta med en riktigt bonk/väggning. Ändå en härligt känsla, det händer inte så ofta för mig längre, så det gäller att njuta när chansen kommer. 

Skramlade in 2,35 timmar, 40,15 kilometer och 735 höjdmeter. Snittpulsen blev samma som igår, alltså 133 och maxpulsen 149. Inte lätt att vara otränad dessa dagar. 

Skönt att det börjar bli ljusare på dagarna nu, behövde använda pannlampan endast under de sista 15-20 minuterna av passet. 

Inga kommentarer: