söndag, mars 15, 2020

HandledsstödTjenare bloggvänner!

Jag som tränar och tävlar betydligt mycket mer än gemene man vet att det inte alltid går som på räls. Det sägs ju att träning är bra för kroppen och det är den ju såklart i måttliga mängder. Men när man tränar på min nivå så ligger man ofta på gränsen till vad man klarar av. Det är mer regel än undantag att man har någon känning här och där. Det kan vara allt ifrån ryggen (bröstryggen och ländryggen), knän, vader, handleder axlar och så vidare som får bekänna färg. 

När jag har tävlat Vasaloppet (har åkt 10 gånger) så har jag vid flera tillfällen efteråt fått problem med den ena, eller i vissa fall båda handlederna. Det har uppstått senknarr i handleden och enda sättet för mig att då få bukt med det problemet har varit att använda mig av ett handledsstöd dygnet runt i 4-5 dagar. Det har hjälpt mig alla gånger hittills, så jag har stark tro på att hålla handleden så stilla man bara kan under den mest inflammerade tiden. 

Men det är inte alltid som jag har känningar såklart, träningen medför ju även positiva bitar. Dock så är det ju skönt att man genom åren byggt upp en egen liten "kunskapsbank" till hur man ska göra när det börjar smärta här och var i min numer gamla kropp. 

Inga kommentarer: