torsdag, mars 26, 2020

Instabil och oroligMin ”träningskompis” dessa dagar 

Hej på er. 

Jag fick en fin vända med promenader igår, typ 17 kilometer räknade jag det till. Det är på den nivån jag törs ”träna” just nu. Tråkigt och frustrerande. Snorig i näsan och en gnolande illamående-känsla gör att jag inte riktigt kan träna. Men det är ändå skönt att röra på sig lite i form av promenader. 

Jag är lite instabil just nu, humörsvängningar och orolig. Börjar bygga upp en ångest inför att flytta och bo ensam i lägenhet. Ensamheten är bland det värsta jag vet och jag ser inte fram emot att sitta där ensam på ungefär halvtid resten av mitt liv. När jag har Alfons kommer det ju dock kännas bra, men däremellan vet jag att det kommer kännas tomt, hopplöst och ensamt. Men jag får försöka att gasa mig ur krisen och göra saker jag mår bra av: alltså träna så mycket jag bara kan. Därefter får jag försöka ändra inställning till att jag tycker det ska bli en ny möjlighet. Men (skäms för att säga det) jag är smått mörkrädd och rädd för att sova ensam av den anledningen också... 

Planen för idag blir som de senaste dagarna: jobba, promenera och äta. Roligare än så blir det inte. Ett litet glädjeämne är dock att solen börjar lysa ute, våren är på ingång och dagarna blir ljusare! Så det är nog dags att lägga på paraffin på träningsskidorna och ställa in dom för denna vinter. 

Vi hörs! 

4 kommentarer:

Håkan sa...

Vem faan är inte rädd för att bli ensam? Kan knappast vara många som går igenom ett uppbrott utan att må skit. Men de allra flesta kommer igenom det och hittar tom en ny partner efter ett tag.
Sedan är väl halva befolkningen i depression pga Corona. Rädda för att bli sjuka, att någon släkting ska bli sjuk, att de blivit varslade, att de tappat en massa pengar på börsen, osv.
Gäller att fokusera på det positiva och ha stort perspektiv.
Grattis till Oasmia! Att ta hem en del av vinsten behöver inte vara fel. Ofta sover man bättre då!

Adam Steen sa...

Ja du. Jag tror ändå att många tycker det är skönt att vara ensamma, men det är bara vad jag tror.

Ja, det är nog så faktiskt..


Ja, jag vet. Men just nu är det väldigt lite positivt..

Tack! Ja sant, men jag är övertygad om att detta bara är början i caset, mycket godsaker i pipen... :)

Anonym sa...

Så jävla skönt att vara ensam, ingen som har en massa åsikter och försöker micromanage livet för en, ingen som "kräver" att pengar ska läggas på inköp av helt onödiga prylar/tjänster bara för att dennes umgängeskrets har ditt å datt vad gäller materiella saker/tjänster osv....

Gäller bara för dig att se fördelarna, vilket kommer att komma först efter ett tag då du rotat dig i din nya situation.

Obs, ovanstående gäller inte enbart kvinnor, finns många män som dras med i masspsykosen i samhället ochså,- ett bra exempel är den urbota korkade hamstringen ute i livsmedelsaffärerna, folk tänker inte själva utan "dum gör som dum sa"

Allt kommer bli bra Adam, var lika stark psykiskt som fysiskt.

Adam Steen sa...

Jag kände så tidigare också. Är väl bara en liten svacka nu! Du har helt rätt!

Tack för det :)