torsdag, mars 05, 2020

Två timmar klassiskt, i sagolika spår

Godkväll! 

Idag har det bjudits på skidpropaganda uppe i Skräddarbacken. När jag cyklade hem var det på plussidan, så jag smetade på rejält med en röd burk:Jag orkar inte valla med klister. Det ligger även kvar en massa barr och annat sedan jag åkte i Gyllbergen för några veckor sedan. Men det duger att träna på. Strax innan jag skulle bege mig iväg på träning så noterade jag att temperaturen krupit under nollan, så jag skrapade av det mesta av det röda kletet och lade istället på en violett burk på vinst eller förlust. 

Sprang upp till Skräddarbackens elljusspår, där jag bevittnade närmast orörda, fasta och kanonfina spår! Där uppe åkte jag på i en för mig hög distansfart, skramlade ihop nio varv, plus ett litet minivarv. Gick fint. Bra fäste och helt okej glid. 

Under den sista timmen så körde jag sex stycken impulser i diagonalen på 20 diagonaltag vardera. Fortsatt känner jag att formen inte är där riktigt, rätt hög puls och inte riktigt superkänsla i kroppen. Men det blev ett bra pass och jag ville stå på skapligt i diagonalen framförallt inför kommande femmil. 

Jag fick ihop två timmar, 29,6 kilometer och 630 höjdmeter. Snittpulsen blev för mig rätt höga 133 och maxpulsen 152. 

Inga kommentarer: