torsdag, april 02, 2020

20 kilometer löpning + 300 spänsthopp = godnattform


Tjena!

Har ni sett han den där killen med moral? Han som inte tar godis när det står framme på jobbet bland annat? Nej, inte jag heller. Han verkar vara spårlöst försvunnen. Antagligen har han åkt på semester tillsammans med min form bland annat. 

Idag har jag varit sjukt trött alltså, höll på somna på slutet av jobbdagen. Trött och på allmänt kasst humör. Troligen mest på grund av en bedrövlig sömn på slutet. Så direkt efter träningen hämtade jag in extrasängen och ställde i källaren. Hoppas på bättre sömn framöver nu! 

Dagens träning var en otroligt jobbig historia. Precis när jag skulle ge mig av så började det spöregna och sedan övergick regnet till snö. Temperaturen sjönk från typ åtta plusgrader till nollan. Jag var däst och stinn i magen. Hög puls. Trötta muskler. Listan kan göras lång. Jag vet att jag ofta överdriver min känsla. Men idag var det på riktigt illa. Får skylla det på den dåliga sömnen på slutet helt enkelt. Fick verkligen slita att hålla snittet under sex minuter per kilometer. Nu är det visserligen inte platt asfalt jag varit ute på, utan väldigt kuperat och brötiga stigar. Snittfarten på 5,57 idag motsvarar ungefär 4,30-4,45 på platt asfalt skulle jag tro.  

För att göra det hela än mer jävligt så lade jag in följande hoppstyrka efter 45 minuter löpta stapplande:

Mångsteg 3x10
Utfallssteg 3x20
Jämfotahopp/grodhopp 3x10
Enbenshopp 3x10/ben
Borzovhopp 3x20
Vristhopp 3x20

Detta kommer nog kännas imorgon! 

Avslutade passet med 300 tåhävningar också för att försöka underhålla mina vader som ofta kan krångla. 

Det hela blev två timmar, 20,2 kilometer och 505 höjdmeter. Idag sprang jag i mina Hoka Evo Jaws. Hade nästan behövt spikdubb i snön, annars gillar jag skon. 

Håll tummarna för at jag får sova inatt, mina ögon svider nu.

Inga kommentarer: