torsdag, april 30, 2020

72 kilometer stakning - runt RunnÅrets längsta tur är just lagd till handlingarna - 4,08,47 timmar, 72,17 kilometer, 640 höjdmeter, 127 i snittpuls. Snyggt Adam (Larsson) och Adam (St33n)!

En något kylslagen morgon med en plusgrad när vi drog iväg klockan 08,30. Jag hade faktiskt handskar på mig till en början. Annars så har jag åkt utan handskar på rullskidor de senaste två åren. Efter en halvtimme åkte dom dock av och allt blev som vanligt igen.

Jag hade lurat med mig Adam Larsson idag och planen var att åka runt Runn, att få ihop minst fyra timmar och att köra 10 impulser under den sista timmen. Allt gick i lås, kul!

Såhär såg rundan ut på kartan:


Att åka runt Runn var tidigare något man endast gjorde på cykel. Men allt eftersom att turerna blev längre så är det numer inte något man höjer på ögonbrynen för när man åker rullskidor runt heller. Förra året så tror jag inte att jag körde en enda tur över tre timmar, jag kan dock minnas fel, men nu i år är tanken att ta upp dessa långturer igen. Tiden finns och viljan finns. Kul!

Vi rullade på i ett skapligt bra tempo hela tiden, jag på Elpex 4, Adam på Elpex hemligt. Givetvis bjöds vi på stora delar motvind, men inte alls som vanligt, betydligt mindre, så det får man vara glad för. Dessutom hade vi solsken hela turen, så vi stortrivdes under hela passet. Jag körde med enbart vatten i vätskebältet, fostrande.

Under den sista timmen lade vi in 10 stycken impulser om 15 stavtag vardera. Känns betydligt bättre på dessa nu än tidigare i år, så det ska jag vara mer noggrann med att lägga in nu framöver, så jag inte tappar fart.
_____

Valborgsmässoafton idag och jag har ingen aning om vad jag ska göra. Får väl ta en lugn hemmadag bara, hoppas jag ha ro i kroppen till det bara.

Finns det någon som vill hänga med mig på Red Bull Wings For Life på söndag? Antingen på löpning, eller cykel som sällskap och drickalangare?Inga kommentarer: