söndag, april 05, 2020

En femmil skate i snöstorm och lite tankar kring COVID-19Ett litet stopp i Tandådalen 
Mitt sällskap lite drygt hälften av passet idag: Niklas, Lennart och ”Höllola”. Legendariskt gäng som var betydligt raskare och starkare än mig!

 


Inte lika trevligt på fjället idag. Rejäl blåst, dimma och dålig sikt. 


Hej på er. 

Nu har jag tränat klart här uppe i Sälen. Det blev två fina pass:

Igår: Klassiskt 3,05 timmar och 46 kilometer 

Idag: Skate 3,25 timmar och 50 kilometer

Vi bjöds ju på magiska förhållanden igår. Idag var det tvärtom. Men det var ändå härligt på något sätt. Jag har varit lite lat och inte vallat mina träningsskidor, så dom gick otroligt tungt, det drog ner betyget en aning, men jag bet ihop ändå. Ibland tvivlar jag ju på om jag ens gillar snö, vinter och skidor. Men efter sådana här dagar så behöver jag inte tvivla. Det är ju faktiskt helt fantastiskt att åka i dessa vyer. Visst, formen är kass, jag känner mig fet av all godis, våfflor och bakverk och så vidare. Men jag får ändå tillåta mig det. Det är speciella tider nu, blir det någon tävling innan hösten ens? 

Jag tycker det blir mer och mer obehagligt med den här Corona-hysterin, eller COVID-19. Jag är oerhört kluven till hur jag vill att vi ska agera här i Sverige. På ett sätt vill jag ju ändå att vi ska ha allt öppet för att inte ekonomin och börsen ska krascha. Men samtidigt känns det lite läskigt, speciellt med tanke på hur andra land har agerat. Ska vi i lilla Sverige ha fler kunniga experter och epidemiologer än andra större land. Känns osannolikt. Men jag är långt ifrån en expert eller helt insatt i ämnet själv. Som sagt vill jag bara att ekonomin inte ska fallera. Men är det någon som sitter på mer information än det vi får veta? Vissa menar ju att många knappt får symptom av viruset, medan jag läser på andra ställen om unga personer utan sjukdomsproblematik kan dö..

Det kommer bli en speciellt tid framöver med alla tävlingar som blir inställda. Lägg där till min flytt till den egna lägenheten. Men då tävlingarna blir inställda kanske jag kan fokusera på att få till lägenheten bättre med inflyttning, renovering och så vidare. Så jag får lägga tiden där och på att få till bra träning. Nu är det bara två dagars jobb kvar innan jag är påskledig i 12 dagar, det blir inte jättetråkigt. Eller jo kanske, finns ju inget att göra. 

Ett litet sidospår från träningen. Åter till ämnet. 

Som jag nämnde körde jag skate idag för omväxlingens skull. Ville köra två pass helkropp och skippa stakningen denna helgen. Det var rejält tungfört i den blöta nysnön som föll. Turen blev ungefär som igår:Start vid Gruven, ner mot Tandådalen och en slinga där. Sedan Kalven runt, vidare på högfjällshotellets 10:a och sen upp mot fjället. Jag körde till Hemfjällsstugan, över fjället till Storfjällsgraven och sedan tillbaka till Gruven igen. 

Fint att få till lite mängdträning. Jag mår ändå bra i huvudet av att få röra på mig. Nu är det bara att fortsätta kämpa på vidare med allt i livet. Blicka framåt, försök att vid varje val jag står inför (allt emellan matintag, träning, tankar osv) göra ett så bra val som möjligt och inte gräma mig alltför mycket över saker som varit. Vi tar oss igenom detta, Covid-19, separationen, flytten och så vidare. Sen kommer vi ut starkare på andra sidan. Framåt, uppåt!

2 kommentarer:

Kalle sa...

Hysteri är ordet!
Med ALL respekt till de som drabbas hårt av Corona(De som avlider, anhöriga, osv) så dör det någonstans mellan 8000- 18000 personer varje år på grund av alkohol, narkotika och tobak. Dessa trivselpreparat kostar samhället 50 miljarder per år.

Adam Steen sa...

Ja, exakt. Men ändå känns det läskigt när stora länder bara slår igen.