onsdag, maj 13, 2020

5 x 2000m löpintervaller + hoppstyrka och rehabÅh hej, åh hå.

Dagens friskvårdsaktivitet blev tuff må jag säga, usch. Trodde jag hade bättre ben och form, men icke. Målet var att hålla mig kring 3,20 min/km, utan att förta mig fullkomligt. Jag höll cirka 3,21 i snitt och förtog mig, rejält. 

Jag började kalaset med 12 minuter uppvärmning i 4,39-tempo. Sedan väntade några minuter där jag nervösknöt skorna för tredje gången, stretchade benen i hopp om underverk och en rad andra sjuka tics.

Intervallerna gick runt Blodomloppets 10 km-bana. 5 x 2000m med två minuter gångvila. På de första 1,5 intervallerna rådde såklart dödens motvind, intervall tre och fyra hade gynnsam vind (tro det eller ej) och den sista intervallen innehöll cirka 75% motvind innan jag de sista 500 meterna vek av så att jag fick vinden i ryggen. 

Här är tiderna:

6,41,9
6,49,4
6,40,8
6,38,9
6,45,3

Jag sprängde mig redan i början på den andra intervallen, resten blev en ren kamp om överlevnad. Hade riktigt fin puls och noterade 191 i max faktiskt. Jag är ändå nöjd att farten blev så pass som den blev med tanke på känslan, dessutom att jag höll mig till mina planerade två minuter i vila och inte ökade den. 

Jag märker att jag är "bra" upp till cirka tusen meter, sen börjar det bli jobbigt i dessa farter. Att sen springa långa lopp typ Lidingöloppet i farter kring 3,45-3,50 går bra. Så detta är något jag ska öva på mer, så att jag även kan bli bättre på distanser kring 5-10 kilometer. Detta är ungefär samma fenomen som jag hade när jag höll på fjanta omkring och tävlade i skate. Jag har väl för dåligt syreupptagningsförmåga helt enkelt. Då funkar väl det att gå på kraft i 2-4 minuter och en bra fettförbränning på aktiviteter över timmen. Har ni någon teori? 

Träningen idag sprangs i mina Hoka Rincon. när jag var klar med intervallerna så bytte jag till mina Hoka Clifton 6 och begav mig ut igen för hoppstyrka:
Mångsteg 3x10
Utfallssteg 3x20
Jämfotahopp/grodhopp 3x10
Enbenshopp 3x10/ben
Borzovhopp 3x20
Vristhopp 3x20

Inte nog med det. För att jag ska kunna gå imorgon så körde jag totalt 450 tåhävningar först. Därefter rullning av vader på foamroller, masserande med massagepistol och stretch. Fan för att vara gammal och grå: Nu ska jag plåga mig med en kalldusch och därefter njuta av min ensamhet. Tack för idag.

Inga kommentarer: