fredag, maj 22, 2020

60 min tröskelstak + lite timjagandeNedvarvning. Här i Norr Amsberg
Ute på åkrarna omkring Repbäcken
Rövgäng
Rövtöm

Tjena!

Ledighetskommittén här. Idag stod det 60 minuter tröskelstakning på programmet. Hela gänget körde på Elpex 3. Gänget bestod av förutom mig, Adam Larsson, Oskar Lundqvist och Måns Sunesson. 

Vi värmde upp bort till infarten till Vallmora, cirka 30 minuter lugn åkning. Därefter var det dags att beta av intervallen. Rutten vi åkte var: Vallmora - Smedsbo - cykelbanan på riksväg 293 nästan hela vägen upp på gamla berget, där vi vände och sedan målgång nästan på toppen av Brusalabacken. Helt otroligt så var det motvind i båda riktningarna längs cykelbanan mellan Falun och Borlänge. 

Förutom att "bara" köra 60 minuter rakt av så betade vi av en impuls om 12 maximala stavtag var sjätte minut. Siffrorna från intervallen kommer här: 23,20 kilometer (således också snittfart), 315 höjdmeter, 295 fallmeter, 162 snittpuls, 173 maxpuls

Jag kände ganska tidigt att kroppen var pigg idag, trots att jag har rejäl träningsvärk i hela kroppen. Det svarade bra nästan hela intervallen igenom, hade en liten svacka mellan 35 och 45 minuter, samt att det inte var något riktigt tryck under spurterna, men det kommer nog bli bättre framgent. Kul om det förhoppningsvis har vänt nu. Bara att vädret visar upp sig från en bättre sida med sol och värme gör ju sitt till. Men dessa orkanvindar får gärna sluta nu, tack. 

Kul att köra i sällskap med flera måste jag faktiskt erkänna. Till en början blev det en del lagtempo. Sen var jag faktiskt så pigg att jag stod för farthållningen ensam under den sista halvan. Fick också lite lucka, utan att avslöja för mycket. 

När intervallen var slut så åkte övriga träningskamrater hem, medan jag själv tog en skarvning på dryga timmen för att samla ihop tre nya timmar. Passet blev fina 58 kilometer långt också, bra. 

Nu kan jag avslöja att planen för lördag och söndag är två stycken femtimmarspass. Ett på cykel och ett på rullskidor. Det beror lite på hur vädret blir, men jag ska ge det en chans! Har varit noggrannare nu mer kosten i några dagar och även fyllt på energi under passen, för att undvika nya bonkar.

Vi hörs!

Inga kommentarer: