onsdag, maj 13, 2020

Driver med mig själv, torkat bajs+spyor, vädret (såklart) och träningDet var ett evinnerligt tjat på de sociala medierna igår angående vädret, datumet och snön. Jag skrev bland annat på Twitter och Facebook: "Vad är det för väder ute? Jag har inga fönster där jag bor, inte heller någon uppkoppling eller väderapp.". Kul att vara lite dryg. Det värsta är ju dock att jag själv (nästan) är likadan. Men det är väl just då som man får driva med och om det. 

Gårdagen bjöd ju på nya succéer kring det nyss nämnda vädret. Jag tänkte först cykla till dagiset för att hämta Alfons. Men kring lunch under min rast så började det tokblåsa och snöa. Då ställde jag in planerna om att cykla till dagis. Lagom till jag slutade så lyste solen igen och jag reviderade åter planen. Det gick bra hela vägen till dagis, men just som vi påbörjade turen hemåt så började det storma, snöa och även åska(!). Vi tog det dock med ro och Alfons tyckte det var roligt, skönt nog. 

Så gårdagens vilodag gav mig åtminstone cirka 25 kilometer cykling. 

På kvällen var vi inne bara, Alfons var trött och ingen av oss var sugna på  att gå ut. Kvällsmys med en "macka-packa":


Vid, eller egentligen långt efter behövd läggdags när jag låg i sängen så hörde jag skumma ljud utifrån vardagsrummet. Jag gick ut för att kolla och upptäckte till min stora förtjusning att Boris lagt en kräka i soffan och tre bajshögar på golvet. Det var bara att bita i det sura äpplet, torka upp det hela, städa och sedan gå ut med Boris, samtidigt som jag slängde det stinkande avfallet i soprummet. Mysigt att vara hundägare och småbarnsförälder. Även Alfons lade en kaskadspya igår när jag hämtade honom på dagiset. det är dock ingen magsjuka, utan han kastade i sig mellanmålet när han såg mig komma och på så vis retade han kräkreflexen. Det har hänt vid några tillfällen tidigare. 

Idag blev det en ny vända till dagiset för att lämna minimannen och därefter vidare till Amanda för att lämna Boris. Snart har ni nog lärt er vårt schema. Denna helg ska jag ha Alfons igen. 

Onsdag innebär ju sedan en tid tillbaka löpintervaller med "S2A" löpargrupp i Falun. Det ser dock ut som att många av mina kombattanter har lämnat gruppen vind för våg. Så jag har inte bestämt mig än om jag ska köra i Falun, eller springa hemma. Hur jag väljer att göra lär vi nog i sinom tid bli varse. Ett som är klart är att jag i alla fall ska använda mina Hoka Rincon, drömmarnas sko.

Resten av veckan när det kommer till träning så ska jag försöka få in något/några fler tretimmarspass, en dubbeltröskel och även ett styrkepass. Bråda dagar. Det hade också varit kul att snart få till några femtimmarspass, både på cykel och rullskidor. Men då vill jag invänta lite bättre (=varmare) väder. 

Hoppas ni får en bra onsdag!

Inga kommentarer: