söndag, maj 03, 2020

Min längsta löptur i livet
Här ovan har ni alla siffror från dagens tur. Så slipper jag skriva det. Är ganska sliten just nu. 

Som jag tidigare nämnde så fick jag sällskap av Erik Desmeules och hans son Wille. Trevligt med sällskap! Vi blev skjutsade upp till Sörskog ovanför Bjursås. Perfekt med en fin nedförsbacke i början. Vi rullade på i lagom tempo och jag kände mig pigg redan från start. Hade dock en galet hög puls, vet inte om det är för att det var ”tävling”, att jag var utvilad, eller på grund av det rejäla koffeinintaget innan start. 

Jag sprang med mitt vätskebälte med slang. I bältet hade jag en liter sportdryck och med mig hade jag två gels. På fötterna hade jag mina Hoka Napali 2, ett bra val, valde mellan dessa och mina nya Clifton 6  Men jag har inte använt mina Clifton än, så det fick bli Napali. 

Vi startade i ett lugnt och kontrollerat tempo. Målet var att springa på 4,24 min/km, då skulle vi hinna 42 kilometer innan vi blev ”tagna” av den virtuella bilen. 

Efter 20 kilometer så låg vi cirka 30 sekunder före schemat. Hit hade jag inte alls fått slita och tyckte det gick väldigt kontrollerat. Vi sprang och småpratade mest hela tiden. Jag kände mig pigg fortsatt och vid 24 kilometer så fick jag en liten lucka på mina medlöpare. Här började jag få en idé om att klara maran på under tre timmar, så jag ökade en aning och tyckte det svarade fint. Vid cirka 36-37 kilometer så började dock tiden och längden ta ut sin rätt, så jag fick verkligen slita för att ta mig framåt då. Jag bestämde mig för att köra på med samma intensitet fram tills 42,2 kilometer, vilket som bekant är ett marathon. Därefter så saltade jag ner farten och joggade tills bilen hann ikapp mig vid 44,55 kilometer. 

Den sista biten var riktigt tung, mest i benen. Framsida lår och vaderna var det värsta. En enda gång fick jag krampkänning och det var på de sista hundra meterna när jag joggade. Ändå bra utfall det! 

Nu hoppas jag på att jag blir återhämtad snabbt. Ska nog faktiskt kosta på mig två vilodagar i rad nu. Fick ändå in fina 15,30 timmar denna veckan. Bra där! 

Ett väldigt kul lopp och skoj att få känna lite på tävlingsnerverna igen. Hade jag sprungit lite snabbare i början så hade jag nog klarat maran under tre timmar i alla fall, det är inte illa helt utan förberedelser. Med goda förberedelser så borde jag nog klara lite bättre än så. 

Tack för sällskapet Erik och Wille. Tack för att jag fick springa loppet för Erik Wickströms lag: rebupliken Borås! Nytt försök nästa år!

Inga kommentarer: