lördag, maj 23, 2020

Nästan 87 kilometer, men väl 5 timmarFoto-shoot i Vika
Simons tolfte pisspaus för dagen, uppe på Urfjell, mellan Skuggarvet och Lugnet
Glädjespridaren™
Rutten för dagen: Bullermyren - Torsång - Vika - Hosjö - Danholn - Karlsbyheden - Kårtäkt - Sundborn - Skuggarvet - Falun - cykelbanan längs riksväg 293 till Borlänge - Bullermyren

Hej på er!

Jag hade lite förhoppningar om att få till min längsta rullskidstur rent längdmässigt (rekordet ligger på 90 km) idag, men de planerna blev snabbt grusade. Trots att jag åkte på mina Elpex 3, dagen till ära. Ni kanske kan gissa vad de grusade förhoppningarna berodde på? Just det, force majeure. Alltså vädret, dödsvindar och regntung vägbana. Jag skämtar inte när jag säger att mina treor rullade tyngre än vad mina fyror någonsin gjort. 

Planen var att möta upp simon i Vika idag och sedan åka med honom vidare längs rutten. Den första dryga timmen förbi Torsång och mot Vika var ren tortyr alltså. Det var rak motvind och jag hade fullt upp att ta mig framåt. Jag var även sliten, trött och ja, ni gissade rätt, irriterad. Tänkte att de fem timmarna idag verkligen skulle bli outhärdliga. Hade jag inte bestämt möte med Simon så hade jag nog vänt. Eller nej, det hade jag inte, men tanken slog mig åtminstone. 

När jag mötte upp Simon i Vika så började jag piggna till, vindarna blev lite bättre och regnandet upphörde. Jag började se ljuset i tunneln. Därefter började det kännas allt bättre, vilket var en oerhörd lättnad. Vid två timmar tog jag min första energibar, vid fyra den andra och efter 4,30 den tredje. Ja,  jag är väl generös med energin nu. Men tidigare har jag kämpat mig igenom långpass med enbart vatten, eller möjligen sportdryck. Det har ju gått bra det med, men min sugenhet efter godsaker brukar då gå i taket mot kvällen då, detta är ett försök att undvika det. Dessutom så vill jag fortsätta träna mycket och hårt, med bra energinivåer. Får se hur mitt test går.  

Vi snurrade på i ett lagom distanstempo och det var faktiskt rätt okej väder under de sista timmarna. I Smedsbo blev Simon upphämtad då han var klar med passet, jag fortsatte oförtrutet hem till Borlänge. 

Känns bra att ha fått till en full hand för första gången på bra länge. Vill det sig väl så blir det fem nya timmar imorgon, men då vädret verkar håna mig fortsatt så utgår den planerade cykelturen, blir nog istället någon variant av crosspass. Heja timmar!

Siffrorna från turen blev: 5 timmar+några sekunder, 86,93 kilometer, 855 höjdmeter, 111 snittpuls. 

Nu blir det en lugn eftermiddag och kväll, så tar vi nya tag imorgon igen!


Inga kommentarer: