onsdag, maj 27, 2020

Tappat fyra kilo, kände mig som en ärkesosse igår, nya Sonos, mm
Vikten, kosten, mm
Ja, den här vikten alltså. Jag vill ju vara smal och väga lite. Blir alltid lika förvånad när jag läser om ”gymfolk” som vill gå upp i vikt, samt är rädda för att tappa den, det är något helt främmande för mig. 

Jag åt en del godis denna våren. Men mot slutet så höll jag mig ”bara” till att äta på fredags- och lördagskvällarna. Det var dock något jag ville sluta med, inte bara för vikten, utan även för allmäntillståndet och för att försöka bespara tänderna hål. Måndagen den 18:e maj så vägde jag in på 75,6 kilo enligt min Garmin-våg. Igår stod den på:Inte illa! Men det ska dock tilläggas att jag fastade igår och det tappar jag ju en del vätska på. Så jag är fullt medveten om att det inte är fyra kilo fett jag tappat. Jag har dock hållit mig från sötsaker i över en veckas tid och endast ätit mat. Det i kombination med förra veckans fina träningsdos har gjort att jag är en bit på väg mot formen, får vi hoppas. Jag har ju ständigt ett mål att ligga under 70 kilo, men det är svårt alltså. Bara att kämpa vidare och göra det bästa av situationen från dag till dag. 

Kände mig som en ärkesosse
Igår så cyklade jag som vanligt hem på rasten för att motionera Boris. Vä hemma i lägenheten så upptäckte jag snabbt att strömmen var borta. Kollade säkringarna som var hela, kollade i trapphuset där lamporna lyste och insåg snabbt att dom stängt av strömmen för mig. Anledningen till det var att jag inte tecknat något elavtal när jag köpte lägenheten. Detta är något jag aldrig behövt göra i mina tidigare lägenheter, då det skötta automatiskt och således inget jag behövt tänka på. 

Snacka om att jag kände mig som en riktig white trash-sosse när det kom en man från Borlänge energi och åtgärdade problemet, efter att jag ringt för att teckna ett avtal. 

Att folk får elen avslagen känns ju bara som att det drabbar halvt uteliggande personer som inte har råd att betala räkningen, då de köpt John Silver utan filter för socialbidraget. 

Nåväl, allt löste sig och jag har nu el igen! 


Nya Sonos
Efter att ha cyklat och hämtat Alfons på dagiset så gjorde vi några ärenden på Norra Backa. Vi avslutade med att gå in på IKEA för att köpa tre stycken IKEA Symfonisk, bokhyllehögtalare:Två stycken vita att ha som bakhögtalare i vardagsrummet för ett fint surround-ljud. Samt en svart att ha i hallen. Har nu sex stycken Sonos-högtalare utspridda i lägenheten. En soundbar under TV:n, en One i köket och en One i sovrummet. Kan tyckas lite väl överdrivet, men jag har bestämt mig för att inhandla det jag verkligen vill ha i min lägenhet så att jag ska trivas där på bästa sätt. Vilket jag också gör! 

Ljudet blev rejält mycket bättre på TV:n! Jävlar vad grymt med surround. Ljudet blev fylligare och bättre överlag. Dom fungerar även som ett par stereo-högtalare när jag spelar musik. Helt okej ljud, även om det inte är riktigt lika bra som mina One. Dock så är det Sonos som varit med i tillverkningen, så allt fungerar sömlöst med deras system och app. 

Högtalaren i hallen ville jag ha för att lyssna på musik när jag är i badrummet. Även den fungerade bra för det. 

Häromdagen så lade jag också ner tid på att fixa mitt Google-Wi-Fi-nätverk som jag haft sedan jag bodde u huset. Fick nollställa alla Sonos-högtalare och installera dom på det nya nätverket. Den ena pucken står i vardagsrummet och den andra i hallen. Så nu har jag full täckning i hela ungkarslyan, drömmen!

Dagen
Idag har jag lämnat Alfons på dagis och Boris hos Amanda. Alfons såg ledsen ut när jag gick idag, det gav en tagg i hjärtat. Tänk er själv när den här lilla söta mannen ser ledsen ut:
Efter jobbet idag så har jag tänkt köra löpintervaller. Min plan är att springa 10 kilometer på 36, eller strax under och därefter köra 8 x 30” - 60” för att få upp lite speed. Planen är också att avsluta med hoppstyrka. 

Vi hörs efter det!

Inga kommentarer: