söndag, maj 17, 2020

Väggar vidare genom livet, 3 nya timmar

Ny dag, ny träning och nya möjligheter till att vägga. Tredje gången gillt. Idag med sällskap dessutom. Jag är rätt sliten kan vi konstatera. 

Med mig på dagens tur var Adam och Måns. Tanken var att jag skulle gå på Adams plan att åka i tre timmar och att köra tre block på 10 minuter med 40"-20"-intervaller, etc. Jag kände ganska tidigt in på passet att min form var glömd hemma, det enda som kunde liknas vid form hos mig var den runda magen och det är ju inte något att ha med sig om man vill prestera. 

Efter cirka 45 minuter så var det dags för det första blocket, 10 minuter 40"-20". Släppte efter ett stavtag och slet på efter bästa förmåga ändå. Maxade pulsen till 149.. Därefter väntade lugn åkning igen i närmare en timme innan det var dags för block nummer två, 10 minuter 30"-30", här maxade jag pulsen till 135, där bestämde jag mig för att skippa det tredje och sista blocket. Klokt ändå. Trots sportdryck i vätskebältet blev det ändå en slitsam sista timme. Tog mig hem med nöd och näppe. 

Har väl spänt bågen hårt och då får jag ta detta. Bara att gneta vidare så släpper det snart. Det är dock viktigt att jag fortsätter vara noga med kost och återhämtning. Dessutom får jag ju se till att inte ständigt vara såhär sliten, så ska det nog bli bra. 

Det hela slutade med 3,05 timmar, 49 kilometer och en snittpuls på 107. 

Inga kommentarer: