torsdag, juni 11, 2020

53 kilometer motvindHela vägen mellan Borlänge och Falun längs cykelbanan bredvid riksväg 293 så längtade jag efter att få byta riktning och få vinden i ryggen istället. Var småseg, irriterad och less. Grinig över att börsen åter rasar, trött från gårdagens träning och så vidare. 

I Falun när jag riktar in kosan mot Källviken så har jag fortsatt motvind. Kollar på träd, buskar och flaggor åt vilket håll vinden blåser. Jo då, det blir medvind snart. 

I Källviken på väg mot Olsbacka och Aspeboda fortsätter helvetesvinden. Inser när jag nästan är i Aspeboda att vinden kommer blåsa rakt emot mig när jag fortsätter mot Ornäs. Mycket riktigt. Det slår aldrig fel, rak motvind istället för någon konstig sidvind som upplevs som motvind. 

Tar mig till Ornäs, småirriterad och less. Har dock piggnat till lite rent kroppsligt. Nu då; på väg emot Domnarvet och sista biten hem ska jag väl fan ha medvind. Nej nej, det fortsätter att blåsa stormar omkring mig och det är inte sådana stormar som kan ge lite skjuts bakifrån. Istället är det riktigt jävliga vindar som på något sätt tycks ha ett personligt agg emot mig och som gör allt i dess makt för att jävlas med mig och få mig på dåligt humör. 

Tänk att jag alltid ska behöva bli irriterad och arg. Varenda jävla dag. Är det för mycket begärt att bara få lite medvind i livet och när jag tränar? Ja, tydligen. Det är bara att konstatera att läget är som det är och fortsätta strida i den konstanta motvinden som kallas Adam Steens liv. 

Jag åkte på mina Swenor 4 idag, inte ens de bjudrullarna kunde rädda mig denna gång. Skramlade ihop tre timmar, 53 kilometer, 490 höjdmeter och 10 impulser. Nåväl, jag fick röra på mig åtminstone och slapp väl för stunden viktuppgång i alla fall. Så allt är inte nattsvart. Men bra nära. 6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag stod vid Gruvrisskolan när du kommer farande .
Jag sa åt två barn att ropa när du åkte förbi.
”Heja Sverige heja Sverige ” ingen respons .
Synd, där hade du chans att suga i dej extra energi.
/ claes

Adam Steen sa...

Jaha. Tack för det! Tyvärr var jag alldeles för irriterad och inne i min värld, samt försökte parera alla som var i vägen där att jag missade det. Får hålla bättre koll nästa gång :)

Anonym sa...

Såg det, stod några i vägen på cykelbanan.
Kommentarerna från barnen efteråt var roligast, ”Han är naken!” 😀

Adam Steen sa...

Japp, som vanligt längs cykelbanorna.. Hahah okej :)

Anonym sa...

Hej

När jag får motvind så brukar jag tänka att då får jag bättre träning än mina konkurrenter (även fast jag själv är i botten av motionsträsket och harvar...)

Mvh

Adam Steen sa...

Hej. Bra tänk där! Men jag har alltid motvind 😫