fredag, juni 19, 2020

60 km stakning - 60 min tröskelAdam x 2
Adam x 1

Hej på er alla midsommarfirare. 

Fint pass även idag må jag säga. På två dagar har jag nu samlat in 113,2 kilometer stakning. Mäktigt. 

Jag körde idag tillsammans med Adam Larsson. Vi båda åkte på Elpex 3:or. Dom är fan grymma Elpex-skidorna. Men även mina Swenor är sjukt sköna. Så jag kan helt ärligt inte avgöra vilka som är bäst. Känner nog inte så stor skillnad mellan dom heller. 

Efter en uppvärmning på strax under halvtimmen, ut till Brusalabacken vid riksväg 293, så var det dags för dagens huvudpunkt: 60 min tröskel med impulser. 

Banan blev som vi brukar: start vid 293 - genom Vallmora - höger och ut till Smedsbo - riksväg 293 mot Falun, uppför halva sista backen innan Gamla Berget - Vändning och tillbaka längs riksväg 293 - målgång vid botten av Brusalabacken. 

Idag kändes det faktiskt bra och jag kom exakt en kilometer längre än senast den 22:a maj. Skoj! Känner mig liksom stark och orkar pusha på fint, trots att jag knappt kört några stakintervaller än. Men jag lyssnade på Erik Wickströms pod ”lagom kondition”, där pratade dom med H-C Holmberg om träning. Där menade dom att man kan bli bra på många olika sätt, det handlar om att belasta kroppen. Bra sammanfattning tycker jag. Antingen kan man köra korta hårda pass, mellanmjölkspass, mycket mängd, eller varför inte en blandning. Allt handlar om att belasta kroppen, det har jag gjort en tid nu och kan skriva under på att det funkar. Sen är ju även variation något bra om man vill utvecklas också, tror jag. 

Den 60 minuter långa intervallen började med en impuls om 12 stavtag, därefter blev det ytterligare 10 impulser, var sjätte minut. Perfekt för att låta kroppen lära sig hantera olika tempon. Även bra att försöka få kroppen att jobba bort den lilla syran som kommer under dessa spurter. Du får även träna lite tekniska bitar. Siffrorna blev som följer:

24,23 km
295 höjdmeter
295 fallmeter 
159 snittpuls
176 maxpuls 

Låg puls idag, men den blev allt högre ju längre jag kom in i passet. Under denna timme så dricker jag ingenting, det tycker jag funkar bra när det bara är en timmes tid. 

Efter intervallen så körde jag ytterligare 1,30 timmar och fick in 60 kilometer totalt. Snyggt! Jag körde också fyra TRX-övningar nu efteråt. 

Nu ska jag äta lunch och sedan åka till stugan!

Glad midsommar, ni som har det så bra. 2 kommentarer:

Anonym sa...

Testa Swix c3. Bästa skidan. Har testat alla men den slår ut elpex o Swenor på komfort och stabilitet.

Go midsommar 😀

Adam Steen sa...

Ja, kanske nästa gång det blir nya. Har inget behov av nya nu och gillar de jag har :)

Tack detsamma!