söndag, juni 14, 2020

72 km stak och hur man räddar ett träningspassTjena tjena!

Idag har jag fått till ett fint pass kan ni tro! Ett varv runt Runn och Vikasjön i strålande solsken:Jag åkte på Elpex 3:or idag. Skulle säga att känslan är marginellt skönare med dessa än mina Swenor 4. Men det kan också vara för att jag är mer van vid Elpex. Det är i övrigt ingen stor skillnad alls, gillar båda modellerna skarpt. 

Det rullade på fint i början idag. Men efter en timme började jag bli lite smått trött, trots sportdryck i vätskebältet. Farten hölls dock uppe, jag åkte i hög AI-intensitet, men på flacken hade jag problem att komma över 100 i puls. Tidigare år så hade jag fortsatt och tänkt att det var bra. Nu har jag bestämt mig för att fylla på med energi istället, att få ut mer av passet. Dessutom tror jag att återhämtningen blir bättre till kommande pass och jag blir inte lika hungrig senare på dagen. 

När jag var på väg att lämna Falun så stannade jag till på Coop (sosseaffär) vid gruvan och köpte en baguett + en coca cola med socker i. Jag bytte även ut ljudboken mot EPIC radio (Eric Prydz entimmeslånga mix). Detta fick fart på mig igen, pulsen blev högre och allt kändes genast bättre. Under denna sista timme hem till Borlänge igen så snittade jag 20 km/h och lade in tio spurter om 12 stavtag vardera. Kul att det gick att vända passet! På väg att bli pigg och glad igen 


Rullade in på 72,2 kilometer, 3,40 timmar och med 580 höjdmeter i bagaget. Snittpulsen blev 113. 

Direkt efter rullskidorna då körde jag 10 minuter TRX-styrka också. 

Nu har jag åter tagit mig till sommarstugan. Vill umgås med Alfons och vädret är ju så fint!

Fick in strax över 15 timmar denna vecka, det är bra. Årets andra träningsperiod om fyra veckor är idag avklarad och jag fick in 64 timmar på denna period. Snyggt!

Inga kommentarer: