tisdag, juni 16, 2020

Gör som jag - träna hemma

Under coronatiden har det gått upp för mig hur enormt fördelaktigt det är att kunna träna hemma. Att möjligheten finns att kunna riva av ett träningspass inom sina egna fyra väggar är både en lyx och en livlina för att kunna hålla fast i träningsrutinerna när alla andra rutiner rubbas. Jag vill dela med mig av mina erfarenheter till er läsare så att ni kan skapa möjligheten att göra om ert hem till en träningslokal, oavsett var ni bor eller storleken på er bostad.

Först och främst tycker jag det är viktigt att påpeka att du inte behöver bo i någon lyxvilla för att kunna träna hemma. Bor du i en etta så kan du få till möjligheten att träna hemma, men det förutsätter att du själv vill. Innan du läser vidare kan du göra som jag gjorde, gå in på inredningsshoppen.se och se vad de har. Få inspiration från deras sida. Själv tycker jag att det är en väldigt bra hemsida och hos Inredningsshoppen kanske du kan hitta passande heminredning som du inte har kunnat hitta någon annanstans.

Skapa plats för träning
För att kunna göra plats för träning i hemmet måste det vara möjligt att skapa utrymme på ett enkelt sätt. Om du redan har ett komplett möblemang hemma kan du satsa på att hålla hemmet rent och fräscht. Låt inte kläder eller saker ligga och drälla på golvet och se till att hemmet är i ordning. Om hemmet är stökigt kommer du inte få motivation till att träna och speciellt inte om du måste städa innan du kan påbörja ditt träningspass.

Är du nyinflyttad och inte har köpt dina möbler än kan du satsa på att köpa nätta möbler som är enkla att flytta och/eller som går att fälla ihop. Ett annat alternativ är att placera möblerna så att det skapas en större golvyta som du kan utnyttja varje gång du ska träna. Då slipper du flytta runt och möblera om varje gång du ska utföra ett träningspass och motivationen bibehålls.

Om du inte bor trångt kan du så klart viga ett helt rum åt träningen. Då kan du skippa att möblera det rummet med något annat än träningsredskap.

Köp rätt träningsredskap
Träningsredskapen du köper bör kunna förvaras på ett enkelt och smidigt sätt. Köp inte ett löpband eller en träningscykel om du bor trångt. Satsa istället på att cykla, springa och gå utomhus. Det är bättre att andas in frisk luft än inomhusluft när du tränar och den stora fördelen är att du slipper trängas med diverse träningsredskap i hemmet.
Köp små nätta träningsredskap som gummiband, yogamatta, trapp/pall, hävstång, hantlar och liknande. Dessa kan lätt placeras i garderoben när de inte används och tar ingen plats i hemmet medan de används.

För dig med mer utrymme går det bra att köpa allt ifrån träningscykel till löpband, beroende på dina preferenser. Hur du tränar och vad du behöver till din träning kan helt enkelt avgöra vad du behöver ha för träningsredskap hemma.


Inga kommentarer: