tisdag, juni 02, 2020

”Nej han är inte farlig”, rutiner och Alfons
Han är fin min käre Boris. Dessutom ger han ett respektingivande intryck, det gillar jag också! Han är rätt stor för att vara en Staffordshire Bullterrier, eller staffe som dom också kallas. Ovan är två bilder från igår när Boris spanade på mig och Alfons som lekte vid lekparken. Perfekt med balkong och dessutom en lekplats tio meter bort. 


När det kommer till hundar så säger ju alla ägare om sin hund att: ”hen är så snäll så och hen bits aldrig”. Det stämmer ju inte alltid och trots att jag har hund så är jag ändå lite smårädd för vissa. Vad gäller Boris så är han faktiskt väldigt snäll, han blir bara så glad, dryg och hoppig när han träffar folk. Det kan ju vissa uppfattas som lite läskigt. 

Vad gjorde vi igår då?
Vi började dagen med en långfrukost inne. Jag sprang också som en dåre mellan lägenheten och sophuset. Boris hade något knas i magen och spydde upp sin mat, samt lade några korvar på golvet. Mysigt. 

Alfons och jag cyklade till affären för att hämta ut ett paket till mig från Skistart, bland annat med ett par korta tights från 2XU  samt lite mer kläder. Har rensat ur lite ur träningskläderna och fyllt på med nytt. Man vet att man är nörd när man köper fler träningskläder än vanliga kläder. 

Vi lekte en lång stund på gården och vid lekparken: Vi gick även in på balkongen ibland, så att Alfons skulle slippa vara i solen för länge. 

Efter träningen så myste vi i soffan, åt mat och sedan duschade vi tillsammans. Måste fortfarande lura in honom i duschen för att han ska vilja gå in där och att tvätta hans hår är en ”big no no”. Bara en vattendroppe i håret kan rämna hela hans värld. 

Idag
Jag vaknade inatt klockan 01. Tyckte att jag inte var ensam i sängen och mycket riktigt så låg det en till person bredvid mig. Det var Alfons som hade smugit in till mig, lagt sig där och somnat. Jag hade inte märkt det, men han var inte ledsen, så han hade nog bara vaknat och ville komma till mig. 

Denna morgon flöt på fint och alla göromål gick klanderfritt. Skönt att jag kommit in i rutinerna. Jag går som en robot på morgonen nu och har fått in vanorna på ett bra sätt. Har jag räknat rätt är det bara två tisdagar kvar efter denna med dessa rutiner och sedan cykling för att hämta Alfons på dagiset. Därefter väntar sommarlov!! 

Då det som nyss nämnt är tisdag så innebär det ju jobb, vilodag och cykling till Alfons dagis. Härliga tider ändå. Får se vad vi hittar på för något senare, men något kul för Alfons ska jag nog försöka lösa. 

Vi hörs imorgon!

Inga kommentarer: