fredag, juli 10, 2020

48 stakintervallerTjena folket.

Jag hade väl lite på känn att jag inte skulle vara superpigg idag, därför planerade jag in lite kortare intervaller med kort vila. Jag hade även programmerat in pulsklockan i förväg, så inför varje block behöver jag bara trycka en gång på mellantid så sköter den tidtagningen och mellantiderna åt mig. Väldigt smidigt när det är så mycket olika tider att hålla koll på. Dessutom så visas inte pulsen, utan bara tiden, vilket kan vara skönt för mig som ibland blir lite less av låg puls. 

Jag värmde upp i cirka 40 minuter och betade sedan av totalt 48 stycken intervaller fördelat såhär:

- 5x60”-60” (60 sekunders arbete, 60 sekunders vila)

- 10x45”-15”

- 10x40”-20”

- 10x30”-30”

- 13x30”-15”

(2,30-3,30 minuter lugn åkning mellan blocken)

Körde mestadels på cykelbanan mellan Falun och Borlänge, vid riksväg 293 (känns som nu kan det vid det här laget). Böljande och bra terräng för i princip alla typer av stakintervaller, något lätt kupering för helkropp klassiskt. 

Redan på uppvärmningen märkte jag att pulsen var tillbaka på rejält låga nivåer, jag var trött, men inte helt sänkt. Under intervallerna sen så hade jag fortsatt rätt låg puls, 164 som max. Men jag tycker ändå att jag lyckades hålla bra tryck under alla intervallerna och det kändes okej. Det hade ju varit bra med en watt-mätare i staven istället för att förlita sig på puls och hastighet. Men som sagt var känslan ändå helt okej och jag tycker jag kunde trycka på med bra intensitet passet igenom. 

Dessa intervaller tror jag är bra att köra. Du får en lite högre intensitet än om du exempelvis kör 3-4 x 8-10 minuter. Speciellt när man är lite sliten och kanske har svårare att hålla trycket uppe i åkningen. 

Dagens behållning var i vilan innan det sista blocket, då kom en kvinna ikapp mig på cykel och ropade: "Vad brun du är, vad fint!". Jag tackade och blev genast gladare igen, behövs så små saker för att göra någon annan glad. Värt att tänka på, även för mig. 

Efter intervallerna så stannade jag till för att smälla i mig en av mina energibars:Dom var goda och gav mig energi, så de har uppfyllt mina krav.


Avslutade med 1,20 timmars lugn åkning och fick således in tre timmar och 52,2 kilometer idag. Totalt på två dagar har jag nu stakat 152,6 kilometer och 8,30 timmar. 

Lite oroväckande så har jag rejält ont i båda händerna, både i handflator och på handryggen. Även underarmarna värker en aning. Kändes under hela passet idag... Hoppas på att kunna vila upp händerna nu dagarna framöver, men man använder ju dom en del i vardagssysslorna också, dessutom så ska jag köra styrka både idag och imorgon. Nåväl, det lär väl släppa i sinom tid, annars tränar vi bort det!

Nu måste jag försöka vila lite, är trött järnet.

Inga kommentarer: