söndag, juli 19, 2020

72 kilometer motstorm + räddat LagessonFunkade hyfsat med ett tillklippt sittunderlag mellan hand och rem. Tejpen är för att skydda en blåsa jag fick på gårdagens skierg-pass, kanske borde köra utan handskar även där för att slippa blåsor?! Kanske sista passet på ett tag med min Forerunner 945 som ska in på service pga strul med höjdmätaren, imorgon tror jag min "så länge-klocka" Forerunner 45 dyker upp. Den borde duga att ha ett tag i alla fall.


Hej på er.

Kom till sist iväg i förmiddags. Siktet var inställt på ett varv runt Runn + Vikasjön, vilket det också blev. Märkte direkt att det blåste satan, motvind givetvis, så förhoppningarna var högt ställda på medvind under andra halvan av passet. 

Efter lite drygt en kvart så mötte jag Simon Lagesson i Islingby. Jag stannade och pratade en stund med honom. Jag gjorde honom också uppmärksam på att han tappat en mutter till ena bakhjulet, vilket han inte märkt. Han tackade för att jag räddat livet på honom och sen fortsatte vi åt varsitt håll. 

Den första timmen så kände jag mig lite småseg och vinden var konstant emot. Handen värkte litegrann, men inte så farligt, det blev aldrig värre någon gång under passet, vilket kanske är bra. 

Någonstans mellan Strand och Vika så började jag få lite medvind, det höll i sig till Hosjö där motvinden nu blivit "motstorm" istället. Kul. Nu kanske det förvisso har vänt igen - från motvind i livet till motvind under träningarna, tycker ändå jag varit hyfsat förskonad från motvind ett tag. Det kanske dock beror på att jag sprungit en del i skogen. Vet inte vad som är värst av motvind i livet eller under träning. Lika illa skulle jag nog säga. 

Jag hade bestämt mig innan för att inte köra några impulser idag, för att inte belasta handen onödigt, det löftet höll jag till mig själv. 

Det hela slutade med 72 kilometer prick och 4,05 timmar. Ett fint stakpass helt enkelt. Körde på mina Swenor 4. Direkt efter hemkomsten så betade jag av fyra TRX-övningar för att underhålla bålen också. 

Imorgon har jag vilodag, tjoho!

Inga kommentarer: