lördag, juli 18, 2020

Dubbeltröskel idag - Skierg förstHej och hå.

Första Skierg-passet på en lång tid. Största orosmolnet innan var dock om jag skulle ha ont i handen. Men efter att igår ha köpt och intagit Naproxen så har det känts lite bättre. Kände inte heller det minsta under hela passet, så det var glädjande. Skulle rullskidorna gå åt fanders framöver så får jag väl helt enkelt stå vid skiergen och mata. Tänkte nämligen testa mig på en rullskidtur imorgon, vi håller tummarna för att det går vägen. 

Det första passet för dagen då.

Började med 10 minuter uppvärmning i precis sub 2,00 min/500m-fart. 

Därefter blev det 20 minuter i tröskelintensitet, 1,49,0  i snitt på den, 169 snittpuls, 178 maxpuls. Det kändes okej. Vilade sedan 3 minuter innan det var dags för den sista urblåsningen:

10 x 40"-20", här hade jag inte något riktigt tryck, utan jag fick nöja mig med 1,40,3 i snitt på de tio intervallerna. Ändå helt okej. 

Här har ni fler siffror från intervallerna, screenshot från beta-appen "ErgZone":
 


Appen fungerar klockrent, du kan ställa in hela passet innan i mobilen och sedan skickar den det till Skiergen och det är bara att dra. Pulsen från pulsklockan syns både i appen och i displayen, smidigt!

Nu blir det ett avsnitt Vikings och lite vila. Senare väntar löpbandsintervaller. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, är det av någon speciell anledning som du väljer att köra Skierg med orginalhandtagen?

Adam Steen sa...

Hej. Jag gillar de handtagen. Det är skönt när jag kör intervaller att bara släppa dom, gå runt lite och dricka, med mera. Tänkte först använda remmar, men jag gillar dessa så mycket att jag inte tycker det behövs.