måndag, juli 13, 2020

Ett tema för alla: Spelautomater för sport- som naturentusiaster

Man behöver inte vara en inbiten ”gamer” för att njuta av att spela spel. Det finns så många olika typer av spel idag att det går att hitta något för alla smaker, och inte minst på olika typer av enheter. Dagarna då man behövde en avancerad, och dyr, spelkonsol för att spela är borta sedan länge. Nu finns spännande spel direkt i mobilen och spelsajterna har sett till att deras spelautomater kommer i mängder med teman: från sport till natur.  

 

Vad är spelautomater?

 

De flesta har nog hört talas om enarmade banditer. Spelautomater fungerar på samma sätt. De är väldigt enkla spel, som från början var stora maskiner som stod inne på landbaserade casinon. Dessa har nu blivit mindre och går att nå direkt från webbläsaren. Det enda som krävs av spelaren är ett tryck på en startknapp. Därefter börjar rader med symboler att rulla, för att förhoppningsvis stanna på en vinstgivande rad. Spelautomater kan bestå av alltifrån fem till över tjugofem vinstlinjer. De kan innehålla bonusrundor och extraspel. Det går att spela både i mobilen och på datorn. Fördelen med dessa spel är att de kan kläs på olika sätt. Där ett bordsspel som blackjack alltid måste se ut på ungefär samma sätt, får spelutvecklare fria händer med en spelautomat.  

 Källa: Unsplash

 

Tre teman för spelautomater

 

Det finns massvis med teman, både permanenta och säsongsbaserade. För att ge er ett par exempel på hur utspridd variationen är har jag plockat fram tre teman. 

 

Filmtema: Film är alltid ett passande tema för spel, oavsett genre. Varje gång en ny film har premiär kommer det ofta ett spel baserat på samma story. Det finns därför flera spelautomater baserade på kända filmer. Bland annat finns spel om Terminator Genisys, som innehåller allas vår favoritcyborg spelad av den store Arnold Schwarzenegger. Hans roll som Dutch i Predator återskapas i ett annat spel, Predator: Hunting Grounds – vilket inte är en spelautomat. Andra exempel är DC Superman The Movie och DC Justice League.

 

Sporttema: Självklart finns det också ett stort antal spelautomater som har temat sport. Den som gillar fotboll kan hitta spel som Top Trumps Football Stars Sporting Legends, där alla de bästa fotbollsspelarna dyker upp som symboler. Den som gillar ridsport och hästar kan spela Frankie Dettori Sporting Legends medan den som gillar motorsport kan välja Buckle Up. 

 

Naturtema: Är det natur och biologi som är det stora intresset? Du kanske gillar att titta på allt som naturfilmaren sir David Attenborough har gjort, och fortsätter göra, trots att han är 94 år. Det finns särskilda spel för de som föredrar havets djup och djungelns grönska. Välj bland spel som Secrets of the Amazon, Great Blue, Desert Treasure och Ice Cave. Oavsett vilken miljö du föredrar finns det en spelautomat för dig.

 Källa: Unsplash

 

En av de fantastiska sakerna med spelautomater är att det går att göra dem väldigt olika utan att ändra grundspelet. Den enda skillnaden är temat. De är perfekta spel för lata dagar i solstolen och de är lagom krävande efter att löprundan är sprungen och diverse andra måsten är avklarade. 

Inga kommentarer: