torsdag, juli 09, 2020

Livets första 100:ing på rullPisspaus med view i Stora Skedvi 
Vältrar mig uppför en backe mellan Strand och Vika 


God eftermiddag.

Om ni undrar vad jag gjort idag så har jag i princip ägnat mig åt en enda sak: rullskidor stakning. Min plan var först fem timmar, men jag reviderade den ganska snabbt till att försöka mig på 100 kilometer och helst under 5,30 timmar. 

Det rullade på fint till en början med mina Swenor-fyror. Jag hade en gynnsam vind när jag åkte: Bullermyren - Domnarvet - Torsång - Naglarby - Gustafs - Stora Skedvi. Även när jag vek av mot Pingbo och sedan vidare mot Strand, Vika och Hosjö så var det okej vindar. Kroppen var skapligt pigg också och det flöt på fint. Jag stannade för dricka varje halvtimme, vid två timmar tog jag en gel och vid tre timmar skiftade jag rullskidor.

När jag i Hosjö rullade vidare längs Strandvägen mot Tisken så började den välbekanta motvinden, där började det gå lite tyngre, men inte så farligt ändå. Stannade på COOP vid gruvan för att köpa en baguett och en pepsi max, hade börjat bli lite hungrig och ville inte gå mig tom. 

Efter matstoppet kände jag mig piggare igen och färden fortsatte över Gamla Berget på cykelbanan bredvid riksväg 293. Fortsatt motvind. Längs cykelbanan så lade jag in tio impulser på 12 stavtag vardera, det satte sina spår, blev lite tröttare efter det en stund, men lyckades återhämta mig skapligt igen. 

Insåg i Smedsbo att jag inte skulle få ihop 100 kilometer av att bara åka raka vägen hem, så det fick bli en extrasväng höger genom Kullerbacken och Vallmora. Ute vid 293:an igen så åkte jag till Norr Amsberg och därefter vidare mot Mellsta. Vid 90,7 kilometer och 5 timmar på pricken så stannade jag en sista gång, drack ur drickan och stretchade högerhanden som hade börjat värka en aning. Sedan satte jag av vidare över Dalälven, Mellsta och Övre Tjärna. 

Med fyra kilometer kvar av passet så befann jag mig på Sportfältet, precis i närheten av där jag bor. Tog några varv runt, runt för att få ihop de sista åtråvärda kilometrarna innan jag nöjt kunde glida hem med 100,41 kilometer och 5,29,02 på klockan. 

Visst var det lite jobbigt emellanåt, men det gick på det stora hela bra och jag hade tryck i åkningen hela vägen in, skönt att ha betat av det livsmålet. Vad blir nästa tro?

4 kommentarer:

Anonym sa...

90 km löpning 😀

Adam Steen sa...

Då går jag av på mitten 😎

Anonym sa...

100km skierg. Då har du kanske chans mot skåningarna på sociala medier!

Adam Steen sa...

Usch. Dom är ju hopplösa. Det ska skrytas vitt och brett. Men ingen har sett dom på tävling mig veterligen.