onsdag, juli 01, 2020

Löpintervaller runt elljusspåret i EvertsbergJag gräver mig nedåt i källaren, våning för våning. 

Känslan idag på uppvärmningen var väl sådär, fullt upp med att nå över 120 i puls, musklerna känns helt lama och kraftlösa. Men precis enligt plan och detta var exakt det jag hoppades på att uppnå med denna resa hit. Jag brukar ju oftast vara pigg och fräsch på i princip alla pass jag tränar hemma, framförallt på intervallpass. Även riktigt bra för mig både mentalt och fysiskt att få rejält med motstånd. 

Dagens första pass blev jogg till Evertsbergs elljusspår och därefter fyra varv runt det cirka 1,95 km långa spåret, med två minuter vila mellan varven:

1:a - 7,45 min, 4,00 min/km, 148 snittpuls, 159 maxpuls, 50 meters stigning och utför

2:a - 7,37 min, 3,54 min/km, 157 snittpuls, 163 maxpuls

3:e - 7,33 min, 3,51 min/km, 158 snittpuls, 166 maxpuls

4:e - 7,17 min, 3,41 min/km, 163 snittpuls, 177 maxpuls 

Jag blev 3, 6, 15 och 9 sekunder efter på intervallerna. 

Sjukt nöjd att jag kunde öka farten på varje intervall. Underlaget var väldigt stenig och fyllt med rötter, mycket kupering och inte alls snabbsprunget. Så att springa under 4 min/km med dessutom bedrövlig känsla var riktigt bra. Men det här med att min puls är sinnessjukt låg är ju något jag får leva med och inte bry mig och speciellt mycket, tycker jag klarade mig bra från att fundera på den idag, gick på intensitet och känsla. 

Sprang i mina Hoka Evo Jaws idag, det var ett bra skoval. Greppet är riktigt bra i dom. Dessutom är dom odämpade och låga, vilket är perfekt på dessa underlag. 

I eftermiddag väntar ett lugnt pass klassiskt. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nya ställen och annan träning ett tag, grymt!

Adam Steen sa...

Verkligen, helt enig!