onsdag, juli 01, 2020

Webshop och 3pl

Hejsan mina bloggvänner. 

Ni kanske har hört talas om "retail-döden"? Allt fler fysiska butiker får det svårt att gå runt. Jag tycker man hör om konkurser flera gånger i månaden på välkända kedjor. Visst är det en tråkig utveckling. Men samtidigt kan man inte göra så mycket åt det. Det nya är ju internet, internethandel och webshoppar. Det känns ju mer i tiden och något som ständigt växer. 

Nu i Coronatider så har ju internethandeln fått ett än större övertag mot de fysiska butikerna. Vilket kanske inte är så konstigt. När man har en internethandel så är det ju viktigt att allting fungerar runt omkring också. Annars är det lätt att få dåliga recensioner, kunderna går till dina konkurrenter och vips så går företaget dåligt. Det är alltså av yttersta vikt att logistiken fungerar på bästa sätt från beställning av kunden till leverans. Fungerar dessa bitar på ett smidigt sätt så är det en stor sannolikhet att kunden kommer välja dig vid nästa köp också. Annars är risken stor att dom väljer en annan aktör nästa gång. Så även om dina produkter håller toppklass är det viktigt med den logistiska biten också. 

En viktig del när det kommer till internethandel och webshoppar är logistik. Ett företag som är duktiga på logistik och då främst tjänsten 3pl är: exacta.se.  

3pl, även kallat tredjepartslogistik är så enkelt som att ett företag sköter logistiken åt dig, så att du slipper fundera på det och kan spara tid till annat inom verksamheten. Du kanske inte besitter kunskapen inom logistik och hur den biten fungerar, då är det ju klart bättre att anlita ett företag som är kunniga inom den biten. Tredjepartslogistiken innebär inte bara att man får hjälp med logistiken, utan även andra bitar som exempelvis: lagerhantering, etikettering, returhantering, plock + packning, produktfotografering, hantering av farligt gods, etcetera.  

Med hjälp från exacta så kan man ta fram en skräddarsydd lösning som passar dig som kund precis efter dina behov. Det kan ju vara smidigt och bra. Istället för att du ska behöva slussas in i någon färdig mall som inte alls passar alla. Det spelar inte heller någon roll om du driver ett litet nystartat företag, eller ett större mer inarbetat dito, du kan få god hjälp oavsett. 

Detta innebär också att du sparar in personalkostnader och istället har den biten "outsourcad" till en annan aktör. 

Så är du i färd med att starta en webshop, eller du kanske har en redan, ta kontakt med exacta och få hjälp med logistiken och 3pl!

Inga kommentarer: