måndag, augusti 24, 2020

72 min stakintervaller - 3 h och 56,6 kmHej hej!

Idag hade jag ingen riktig plan när jag gav mig ut. Eller jo, jag hade en plan om att staka i tre timmar, köra intervaller under vägen och även tio stycken impulser. Men inte mer exakt än så, ville försöka få in cirka 60 minuter i hög intensitet. 

Jag körde runt min favoritvända här i Falun:Skuggarvet - Lugnet - Hoppbackarna - Hosjö - Danholn - Karlsbyheden - Kårtäkt - Rupstjärn - Riset - Sundborn - Skuggarvet. Siffrorna längs rutten är mellantider och således intervallerna 

Intervallerna jag körde blev i minuter:

2 - 9 - 2 - 2 - 6 - 6 - 11 - 3 - 13 - 18

Totalt alltså 72 minuter 

Jag körde i alla längre backar och även en del på flacken. Till en början hade jag hög puls, men mot slutet hade jag problem att ens komma upp i 150. Så vi kan väl anta att det inte gick så fort heller, är jag rädd. Men jag körde det jag kunde och nu har jag ju påbörjat förändringen av träningen till mer intervaller, så det ska väl släppa snart hoppas vi. Anledningen till det lite tuffare passet är att jag igår vilade och imorgon ska vila igen. 

Det har blivit en del godsaker som stoppats i munnen under helgen, så jag har ångest och mår dåligt över det också. Svullen och fet, som ni kanske ser på bilden ovan. Törs inte väga mig på några dagar nu. Skärpning. Men samtidigt, man måste ju få leva lite också. Jag har ju varit duktig nästan hela sommaren och på några dagar med bra kost igen så är jag nog tillbaka på samma nivå. Mer oroande med att jag inte kommer upp i puls på intervallerna. Men det ska väl lösa sig det också. Allt kan ju inte bara flyta på problemfritt, men det hade ju varit kul om något gjorde det. 

Passet blev enligt min klocka tre timmar långt, 56,6 kilometer och innehöll 745 höjdmeter. Det är fina stigningar längs denna rutt! Lade in tio impulser på 12 stavtag vardera mellan intervallerna också. Körde på swenor 4. Blev trött muskulärt i alla fall, inte så mycket i flåset. Bara att kriga vidare! 

Inga kommentarer: