lördag, augusti 01, 2020

Morgonjogg nyss - grav övervikt - race snartBilden ovan är från "S2A kalasrace" den 9:e maj. Då liksom idag så är det 10 kilometer löpning runt Tisken i Falun (3,3 varv). Då som nu har jag stora problem med grav övervikt. Den dagen vägde jag 75,0 kilo och fläsket vällde ut. Därefter har jag haft en väldigt bra period där jag helt skippat godis och annat skit. Varit nere på 70-71-72 tidigare under sommaren. Nu har dock fetman slagit till med stor kraft igen, troligen på grund av att jag åt lite godis under förra veckan. Var uppe på 74 i veckan, men har idag letat mig ned till 73 igen. Inte undra på att löpningen gått lite sämre. Nu är det skärpning med kosten! Måste även försöka lägga mig lite tidigare på kvällarna, så att jag får in åtta istället för typ sju timmars sömn, även det ska hjälpa för att gå ner i vikt. 

Idag stod klockan på 07,00. Hoppade upp ur sängen och i kläderna jag lagt fram igår. Sprang en tur på 2,16 kilometer och 10 minuter runt Sportfältet för att vakna till liv. Nu har jag ätit frukost och strax ska jag bege mig till Falun för ett nytt träningsrace över tio kilometer. Starten går klockan 10,00 vid Tiskenparkeringen. Målet idag är att öppna lugnt och att försöka springa två jämna 5:or. Har en förhoppning om att kunna springa under 34, det personliga rekordet är 34,34, men jag har aldrig fått till en bra mil riktigt som jag vill. Därav planen med en lugn öppning för att ha lite krafter kvar emot slutet.

Vi hörs senare!

Inga kommentarer: