fredag, augusti 28, 2020

Red Bull, kyla, viktproblem, ny stakteknik och dagenFick hem ett gäng ”Rebor” från Red Bull igår. Red Bull är ju det enda märke man kan dricka av såna typer av drickor. Steekigast, först och störst. Lite skillnad mot tönt-märken som Monster etc. 

Hej på er. 

Kyla
Jag vet inte vilken dag ni är på, men jag har fredag igen. Superskönt! Det var dock så kallt åt händerna i morse när jag rastade Boris att jag fick lov att ta handskar på mig när jag cyklade till jobbet. Det är fan tragiskt att behöva ha handskar mot kylan i augusti. 

Vikt 
Min vikt är något jag ständigt tänker på. Känner mig svullen, fet och plufsig sedan en tid tillbaka. Måste försöka äta mindre mat alltså, så jag inte slutar som en heffaklump. Men samtidigt vill jag ju äta för att få energi till att träna också. Jag tycker ju att jag borde kunna få äta mig mätt med vanlig mat, utan att gå upp i vikt. Hoppas det är någon omställning från ledigheten där jag kan träna som jag vill, tills nu när jag jobbar och måste träna på eftermiddagarna. Jag vet ju att det inte är 2-4 kilo fett jag gått upp, det är ju vätska och jag känner mig uppsvälld mest. Men ändå är det jobbigt när vågen fortsätter uppåt. Så lite tufft är det ändå att ha gått från skaplig form och låg vikt, till dålig form och hög vikt. 

Men det är bara att kriga framåt och försöka göra bra saker vad gäller kosten varje gång jag står inför ett val. En stor anledning till att jag tränar är ju för att vara smal och se vältränad ut också. 

Jag brukar aldrig äta frukost när jag jobbar, för vi får lunchen så tidigt. Idag testade jag dock att äta frukost, för att se om jag har mer energi i eftermiddag. Får se hur det går då. Det slutar väl med att jag går upp 7-8 kilo till, bara idag. Inte lätt att vara smällfet i dessa tider.. Hur blir man smal och deff? Jag får försöka äta lite mindre och lite långsammare. För mättnaden kommer ju efter ett tag. Sen fortsätta skippa socker och godis i största möjliga mån. 

Stakteknik
Jag har tidigare tänkt att jag inför varje stavtag ska försöka resa mig upp rakt och få en hög höft. Men jag har aldrig riktigt tyckt det funkar bra och jag får då liksom inget tryck framåt på stavarna och kanske inte med magen som jag vill heller. Famlat lite i blindo här och liksom bara hafsat på. Tycker man blir lite passiv i stavtaget, det känns mer som att jag hoppat upp och ner. 

Men sedan en tid tillbaka har jag hittat ett lite annat stavtag i min åkning. Svårt att förklara i text. Men att jag faller fram lite mer och får ett mer häng över staven. Samtidigt som jag försöker ha ganska mycket böj i armbågsleden och har händerna nära huvudet. Tycker det känns lite bättre i åkningen, framförallt när jag åker lugnare, har inte riktigt nött in det helt när jag försöker köra fortare. Men det känns som att det blir ett mer flow i stavtaget. Jag har kollat en del på Emil Persson, tycker han åker så som jag vill åka. Ni kan kolla på denna film. Hoppas jag får till det bra! 

Dagen 
Idag har jag lite ärenden på agendan. Slutar jobbet kl 14 och då ska jag: lämna Boris över helgen, handla presenter inför Alfons treårsdag på tisdag, handla mat och sedan träna. Planen idag är att köra kortare stakintervaller med kort vila, likt förra fredagen. Sedan hoppas jag på en lugn och skön kväll hemma bara. Imorgon lördag tänkte jag köra någon form av styrka + löpning och söndag ett långpass stakning. Lördag kväll väntar ju också kräftskiva med ett för mig helt nytt sällskap, det blir spännande. 

Inga kommentarer: