fredag, september 18, 2020

25 tuffa minuter på SkiergHej på er. 

Om det var kallt i morse, så var det desto varmare nu på eftermiddagen. Jag blev både kokt och stekt under tiden jag körde intervallerna. Men det gick rätt bra i alla fall, så det var skönt! 

Jag värmde upp i tio minuter, precis under 2,00 min/km. Det är någon sjuk idé jag fått, att jag alltid ska värma upp i den farten. Egentligen är det något för snabbt för att vara en uppvärmning, men det brukar funka rätt bra. 

Intervallerna idag blev samma som för två veckor sedan. Alltså 5 x 5 minuter, 2 minuter vila. Den gången ville jag sänka snittet med en sekund per intervall. Idag utgick jag från det snittet och skulle hålla det de tre första intervallerna, för att sedan sänka med en sekund vardera på de två sista. Det gick vägen, sånär som på en liten miss med 0,2 sekunder på den första intervallen. Jag drog så mycket jag kunde på den, men det gick inte snabbare, som tur är lossnade det därefter. Alla intervaller drogs på motstånd 8. 

Hög puls som tusan idag, med ett max på 187 enligt min Garmin  Inte illa det. Men det är ju som bekant lättare att nå hög puls på Skierg än på rullskidor/skidor. Åtminstone för mig. 

Efter intervallerna så blev det en kvart till, denna gång på motstånd 10 och faktiskt 1,59-fart även här. 

En timmes bra och tuff träning. 

Trevlig helg på er!

Inga kommentarer: