lördag, september 05, 2020

33,4 kilometer löpning, drygt hälften med Boris!!!Ser lite sur ut, men jag var faktiskt inte det
Fina omgivningar


Hej på er!

Ett nytt fint löppass är nu ett minne blott. Det är faktiskt riktigt härligt att springa distans i skogen. Åtminstone om känslan är okej, eller bättre. Det liksom bara flyter på och benen går nästan av sig självt. Skönt att få lite tid i ensamheten med fina omgivningar, stigar och bra kupering. Tror också att man blir härdad i kroppen av dessa löppass. Perfekt kombination med stakningen. 

Dock så har jag haft lite småkänning i utsidan av knäet och upp emot höften de senaste löppassen. Klassiskt löparknä. Har varit lite dålig på att stretcha och behandla benen. Ska försöka ta tag i det. Lyckades dock bli av med min nackspärr redan igår, det var inte illa. Aldrig haft en sådan kort rehabilitering av nackspärr förr, det brukar kunna sitta i under flera dagar, nu blev det en dag. Det jag har gjort för nacken är: Ipren en gång, massagepistol på den onda punkten typ vid skulderbladet och sen rullat med foamroller över det ömma området. Sjukt skönt att slippa värken! Hoppas det funkar på benen också. Har ju lyckats hålla mina vadproblem i schack i alla fall, så bara jag tar tag i det så löser det sig nog. 

Under de första 1,45 timmarna av passet så hade jag med mig Boris. Vi sprang en tur som jag sprungit några gånger nu: Tjärnaberget - Muskboberget - Bjusan - Tjärnaberget. Idag var jag noga med att bromsa honom direkt jag släppte han i skogen, så han inte drog iväg på några tokruscher i början. Det visade sig vara en bra strategi, för nu orkade han hela vägen utan att sacka. Andra gånger så brukar han bli väldigt trött efter lite drygt en timme. Visserligen kan han väl ha blivit allt bättre tränad också av alla löpturer och cykelrastningar.

Efter att jag lämnat Boris så fortsatte turen mot Mellsta. Jag har hittat en gul slinga som går omkring Tallmon (en grop med cykelhopp som verkar populär bland "cykel-tricksare") och Discgolfbanan här i närheten. Den är väldigt fin med småstigar, kurvor så man möter sig själv nästan, bra markerad och lätt kupering. Vet dock inte vad det är för bana, har noterat att det finns en blå slinga också. Någon som vet något om dom? Antar att det är någon cykelbana. Förvisso spelar det väl ingen roll, den är ju där och jag hittar till den. Sprang vidare till Mellsta och tog mig nästan runt hela 7,5:an innan jag behövde styra kosan hemåt.

Sprang i ett par Inov 8 X-talon 210 idag, måste ju slita ut dom och spara lite på mina Hoka Evo Jaws. Dessa två modeller är ganska snarlika. Jaws är något snabbare och lättare. Som jag varit inne på förr så vill jag variera mig lite mellan dämpade och odämpade skor. Tycker det fungerar bra.

Hela turen blev tre timmar på sekunden, 33,42 kilometer lång och innehöll 630 höjdmeter. Kändes helt okej idag!

Körde också igenom mina båda TRX-pass: 9 övningar, 3 set och 10-20 reps. Allt med fokus på bålen/stakmusklerna. Det är dags att bli deff igen nu!


Inga kommentarer: