söndag, september 06, 2020

43 korta stakintervaller
Tjena!

Stängt träningsveckan just. Den landade på 12,45 timmar, varav 2,30 av dessa var i intervallintensitet. Bra jobbat Adam! Även träningsårets femte period är avklarad, med totalt 58 timmar, en period är fyra veckor lång. På dessa 20 veckor så har jag tränat 324 timmar och 30 minuter, inte illa, ett snitt om lite drygt 16 timmar i veckan det. Planen framöver är fortsatt fyra intervallpass den ena veckan och mer "normal träning" med 2-3 intervallpass den andra veckan. Ska försöka få till bra intervallpass på rullskidor och Skierg också, då det är i skidor jag vill bli som bäst. TRX kommer jag försöka köra varje vecka, vad gäller kettlebell och annan styrka så får jag ta det som det kommer helt enkelt. 

Dagens pass blev ett nytt stakintervallpass uppe i Skräddarbacken. Jag förhöll mig till min bana som jag har där uppe, den är strax under två kilometer lång och innehåller en fin stigning. Perfekt att få mata på både uppför och utför, det gör du ju på tävling. Jag värmde upp en halvtimme och sedan betade jag av:

10 x 45”-15”
10 x 40”-20”
13 x 30”-15”
10 x 10”-20”

Tre minuters vila mellan blocken och totalt 35 minuter intervall. Vid så korta intervaller och kort vila så räknar jag hela tiden som intervall. Det tar fint i musklerna när jag kör dessa varianter, dessutom är jag lite småsliten i bålen från gårdagens TRX, men det är bara positivt tycker jag. Fick upp pulsen hyfsat och den maxades på 176 slag/minut. Avslutade med ytterligare lite åkning i Skräddarbacken, för att sedan åka hemöver. Totalt 34,3 kilometer, två timmar och 450 höjdmeter. Återigen stod jag på mina Swenor IV.

Nu ska jag duscha och sedan hämta hem min kära Alfons! Ha en fortsatt trevlig söndag kamrater.

Inga kommentarer: