söndag, september 27, 2020

73 kilometer stakningHej och hå, staka på. Jag gillar verkligen mina halvnya 2XU-tights. Dom sitter skönt och dom är snygga. Ungefär det jag är ute efter när det kommer till träningskläder. 


Hallå!

Det var ett tag sedan sist som jag körde ett lite längre stakpass, så det var väl på tiden att få till ett idag!

Det var rätt fina förhållanden med okej temperatur, inte så farliga vindar och mestadels torr vägbana. Inte något jag varit bortskämd med på slutet. 

Siktet var inställt på fyra timmar, så jag bestämde mig för att ta ett varv runt Runn och Vikasjön:Jag ville gärna hinna med minst 70 kilometer på mina Swenor 4, så att jag inte bara skulle såsa fram. Halvvägs så låg jag precis på 18 km/h i snitt och fick då upp förhoppningen om att klara det på hela passet. 

Under den sista timmen brukar jag ju lägga in impulser. Alltså spurter. Brukar köra 12 stavtag med maximal insats. För att bland annat få upp lite speed och tryck. Igår körde jag ju dessa spurter uppför, idag körde jag istället något jag kallar ”taktikimpulser”. Det är inte så mycket mer spännande än att jag i sann Skåne-anda gör dessa för att öka snittfarten. Så inför varje utförsbacke längs cykelbanan bredvid riksväg 293 så dunkar jag på en impuls, för att få med mig fin fart utför. Jag tror dock att det är rätt bra att öva på impulser i hög fart också, inte minst för tekniken. 

Kroppen kändes pigg hela passet idag! Det hör inte till vanligheterna. Jag drack en liter sportdryck, det var det enda. 

Efter passet så körde jag fyra stycken TRX-övningar också. Fint att få ge bålen en liten omgång. 

Veckan landade på 15,10 timmar, samt 248 kilometer. Det får duga för mig! 

Nu ska jag hämta hem Alfons, äntligen!

Inga kommentarer: