onsdag, september 30, 2020

Bevara fasaden i gott skick

 


Hej på er kära läsare.

Vi lever ju i ett land som har fyra årstider. En vår med både kyla och värme, en sommar med förhoppningsvis varma dagar, en höst där det kan variera rejält i väder och temperatur och så en vinter som många gånger kan vara kall och utmanande rent vädermässigt. Det är regn, snö, hagel, solsken, vind, damm och så vidare. Allt detta sätter ju sina spår i hus, byggnader och så vidare. Det kräver ju att man sköter om sina fastigheter för att de ska både hålla bra, men också se bra ut. Jag vill då ha bra ordning på mina saker, det känns helt enkelt mycket bättre då.

För att ditt hus, din industrifastighet, eller liknande ska hålla sig i skick så kan det vara bra med en fasadtvätt. En fasadtvätt gör inte bara din byggnad mycket finare, den hjälper också till att ta bort oönskade saker såsom exempelvis: mossa, smuts, alger och så vidare. Dessa otrevligheter kan förkorta livslängden på både fasad och byggnad. Så det är väl värt att tänka på för alla som äger en byggnad. Det kan också vara läge för en stamspolning för bostadsföreningar.

När det kommer till hur ofta en fasad bör tvättas så hänger det mycket på vad det är för sorts färg på byggnaden. Vissa håller längre, medan andra håller kortare. Är man osäker så går det att få hjälp att kontrollera sin fasad av experter som sedan kan avgöra om det är värt att göra en tvätt direkt, eller om man kan avvakta en tid.

Inga kommentarer: