måndag, september 14, 2020

Invigt rullskidbanan med 60 min ”tröskel”









Hallå!

Nu har även jag tagit mina första stapplande steg på Lugnets nya rullskidbana. Den var fin måste jag säga! 

Jag startade i Skuggarvet på mina Swenor 4 med nya lager bak. Stakade in till Lugnet och tog ett uppvärmningsvarv på banan. Därefter var det dags för huvudakten för dagen: 60 minuter rakt av, med en impuls var sjätte minut. 

Jag startade längst ner på stadion, åkte ner och varvade på varje varv. Hann precis komma ut på det åttonde varvet när tiden tickade över timmen och jag äntligen fick stanna. Det kändes ganska bra faktiskt. Perfekt att få staka på en bana med tuffa backar, det tog fint i muskulaturen, kom upp fint i puls också idag med 178 i max och 165 i snitt på hela timmen. Jag hann 22,07 kilometer också, det var inte fy skam tycker jag. 

Efter intervallen blev det ett ytterligare varv på banan och sedan hem till Skuggarvet igen. Totalt två timmar, 38,7 kilometer och fina 820 höjdmeter på hela passet. 

Jag känner av löparknät och försöker stretcha det, samt massera muskulaturen. Har dock läst att man inte ska massera själva bandet på utsidan av låret, utan mer fästena/musklerna uppe kring höften. Så jag försöker trycka med en bandyboll på bland annat TFL- och gluteus-musklerna. Hoppas det går vägen. 

3 kommentarer:

Anonym sa...

hej, ska dom ta avgift på banan för att exvis finansiera nysvensk-projektet?

Adam Steen sa...

Haha. Garanterat!

Anonym sa...

Haha, tro mig det kommer liksom många nya skatter och avgifter för att finansiera detta sociala experiment.

Bra plan av våra kära politiker förresten...

Ta hit några miljoner analfabeter med ett genomsnitts-IQ på 60-80. Detta till ett av världens mest avancerade länder där genomsnitts-IQ är över 100. Barnen i denna grupp borde enligt normala kriterier gå i svensk särskola eftersom den normala skolan är anpassad för IQ 100. Det tänkte visst inte våra kära politiker på...