söndag, september 20, 2020

Många, korta och jobbiga stakintervaller

Jag fick en reprimand av Simon Andersson igår, det för att jag använde långa armar och ben i värmen under mitt träningspass. Idag fick jag väl rätta till det och köra i korta tights + T-shirt


Fyra intervallpass avklarade denna vecka. 2,30 timmar total intervalltid, bra där Adam! Det här med att försöka dra ner på timmarna och istället köra hårdare pass tror jag inte är så dumt. Endast 11 timmars träning denna vecka, men med bra pass så är nog det helt okej! Jag har märkt att jag tycker det är allt jobbigare mentalt att bege mig ut på långa pass nu på hösten när det ofta är blött, kallt och mörkt. 

Dagens pass började faktiskt med TRX-styrka, fyra övningar. Tänkte testa att göra det för att aktivera bålmusklerna. Det funkade helt okej!

Jag värmde upp raka vägen till Skräddarbacken. Där så åkte jag runt, runt på min fina och kuperade bana under intervallerna. Upplägget var:

10 x 45” - 15”

10 x 40” - 20”

13 x 30” - 15”

10 x 10” - 20”

Tre minuter vila mellan varje block. Tufft, kort och bra pass. Dessa intervaller tar fint i både flås och muskler. När jag var klar så åkte jag raka vägen hem. Fick in 75 minuter total träning och 22,3 kilometer. Hade skaplig puls under intervallerna idag, maxade ur på 179 slag/minut. 

Ha en fortsatt fin söndagskväll! 

Inga kommentarer: